image
 |  526 15 Липня 2024 | 12:23

Черговий приклад шовіністичного маразму в Польщі

У невеликому селі Домостав, неподалік кордону між Польщею і Україною в неділю, 14 липня 2024 року відкрито пам'ятник, який, на думку організаторів, мав би "допомогти" польсько-українському "єднанню"...

На відкритті присутні тисячі людей.

Цей витвір "чорного мистецтва" має досить тривалу історію, яка передувала встановленню пам'ятника.

Декілька міст відмовлялись попередньо встановити його, але все це відбувалось за досить жвавих обговорень, тобто "піару".

Монумент разом з основою має 20 метрів, польський орел у вогні... У центрі на вилах, які нагадують тризуб - наколота маленька дитина, відрубані дитячі голови, які нанизані на загострені коли- доповнюють "мистецький витвір"... Можна далі продовжувати розвивати опис мистецької "геніальності" скульптури, яка очевидно буде мати вплив на молоде покоління... Не знаю чи в історії мистецтва є багато подібних прикладів. Проте приклади того, як перекручується історія ми, українці, маємо.

Це робили окупанти, які прагнули захопити наші землі, а українців зробити рабами.

У цьому організатори подібних "вшанувань" дуже подібні до московських окупантів, які, творячи геноцид щодо українців, обріхують Україну у світі через можливі засоби пропаганди.

В Україні про цю, і про інші подібні "культурні" події не говорять.

Чи така " дипломатія" чи не до того, але це не зменшить проблему, яка тільки квіточками "проростає" на тривалих блокуваннях кордону і у збільшенні кількості випадків побутової ненависті до українців на національному грунті?

Але є одна правда у цій композиції з вогнем - туди активно підкидає хмиз спільний московський ворог!

Олег Панькевич, народний депутат України 7-го скликання від ВО «Свобода», заступник голови ВО «Свобода» з питань національної пам’яті 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити