image
 |  0 23 Вересня 2018 | 08:29

Четверо рекетирів підпалили будинок фермера, вимагаючи від нього «данину»

22 вересня близько першої години ночі у селі Актове Вознесенського району Миколаївської області зловмисники, маючи намір підпалити будинок 50-річного підприємця, кинули у його двір чотири коктейлі Молотова, від чого виникла пожежа, загорілась тротуарна плитка та почав палати паркан.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївщини, - пише "Вголос".
Повідомляють, що в час нападу  в оселі перебував сам господар, його дружина та товариш. Поки жінка намагалась загасити полум’я, чоловіки почали переслідування автомобіля зі злочинцями.
“Під час погоні домовласник зателефонував до поліції та покликав на допомогу місцевих фермерів з Братського та Вознесенського районів. Згуртовані громадяни та правоохоронці швидко перекрили усі можливі шляхи втечі підпалювачів, і після тривалого переслідування, вже у Братському районі, зловмисники, опинившись у глухому куті, не впорались із керуванням та перекинулись на автомобілі Chery. Завдяки злагодженим діям небайдужих фермерів та оперативним і професійним заходам поліцейських усіх чотирьох втікачів вдалось затримати”, – кажуть в поліції.

Повідомляють, що поліцейські уважно обстежили увесь шлях втечі злочинців, який охоплює три райони, Вознесенський, Арбузинський та Братський, тривають пошуки можливо викинутих дорогою речових доказів.
“Зловмисники діяли зухвало та, з їхніх слів, щоб залякати фермера та змусити його платити “данину”. Для цього вони скоїли підпал домоволодіння потерпілого, незважаючи на те, що у будинку перебували люди, які могли загинути, якби вчасно не помітили пожежу чоловіки”, – додають правоохоронці.

Слідчі кваліфікували подію, як замах на умисне вбивство кількох людей, вчинений за попередньою змовою групою осіб, способом, небезпечним для життя багатьох громадян. Санкція статті передбачає покарання від позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років аж до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

“Триває розслідування, під час якого встановлюватимуть усі обставини події, а також перевірятиметьься причетність затриманих до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень на території Миколаївської області відносно інших фермерів.
На даний момент усі четверо мешканців Вознесенського району, віком від 18-ти до 55-ти років, затримані у порядку ст. 208 КПК України. Найближчим часом суд обере їм міру запобіжного заходу”, – кажуть у поліції.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП на Волині: п’яний водій збив матір із двома дітьми

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити