image
 |  34 2 Листопада 2022 | 21:58

Чи існує секс після 40-ка: міфи та реальність

Завдячуючи сучасним ЗМІ, модним глянцевим журналам, на обкладинках яких красуються молоді привабливі дівчата, старші жінки мимоволі починають замислюватись, що це секс після 40 років – це вигадка, а не реальність.

Але це далеко від істини. Сексуальне бажання нікуди не зникає, а інтимна близькість відкривається для партнерів з нового боку.

7 міфів про секс після 40 років

Єдине, що точно починають розуміти зрілі партнери – це те, що секс не завжди буває ідеальним. Зникає напруга, партнери стають більш розкутими. Та є ще кілька міфів, котрі давно пора зруйнувати.

Міф №1. Коли людина дорослішає, секс стає менш потрібним

Насправді людина сексуальний потяг у підлітковому та дорослому віці – однаковий. Змінюється лише причина. Якщо підліткам цікаво, як функціонує організм дівчини та хлопця, і саме секс дає їм змогу отримати відповіді на пікантні питання, то досвідчені партнери розуміють, що секс – це вияв кохання, спосіб проявити зацікавленість один одним.

Сексуальні стосунки – це одна з людських потреб. Ніхто ж не відмовляє собі в прогулянках чи смачних тістечках після 40 років.

Міф №2. Зайва вага робить жінку менш привабливою

Для 99% відсотків старших чоловіків жінка – це, перш за все, особистість. Його вражають її манери, поведінка, почуття гумору або просто вміння бути собою. До того ж з віком жінки починають краще розуміти своє тіло, відчувають, що їм приносить задоволення. Чоловікам подобається, коли жінка знає, чого вона хоче.

А якщо зайва вага Вам все-таки заважає і Ви почуваєтесь некомфортно, то ніколи не пізно змінити своє харчування або записатись у спортзал.

Міф №3. Ваше тіло не сексуальне, коли Ви входите в період пременопаузи

Звісно, перебудова гормонального фону впливає на сексуальне здоров’я жінки. Під час сексу може з’явитись пронизливий біль або ж незначний дискомфорт. Але тіло жінки залишається незмінним та сексуальним. Інтимна близькість може полегшити процес переходу жіночого організму в стан менопаузи, побороти раптові зміни настрою.

Міф №4. Ви надто втомлена, щоб займатись коханням

Часто втома – це лише спосіб позбавитись від інтимної близькості. Ви вже не 20-річна дівчинка, яка може зберігати заряд енергії весь день. А якщо Ви дійсно відчуваєте хронічну втому, то варто звернутись за порадою до лікаря або ж зменшити фізично-розумові навантаження на свій організм. Окрім того, варто обмежити використання смартфонів, які теж впливають на стан самопочуття людини.

Міф №5. Ви більше не можете завагітніти

Це найбільша омана. Про можливість завагітніти в період менопаузи з точністю може говорити лише лікар, провівши комплексне обстеження. До того ж ніхто не скасовує статеві інфекції, якими легко заразитись, якщо нехтувати правилами контрацепції.

Міф №6. Те, що раніше подобалось, зараз приносить дискомфорт

У цьому не винен вік. Можливо, Ви перестали зважати на різноманіття Вашого інтимного життя? Спробуйте змінити позу, вийдіть за рамки звичного сексу. Дуже часто саме звичка та одноманітність стають головною проблемою партнерів.

Мів №7. Якщо Ви ніколи не відчували оргазм, то вже надто пізно

Ніхто не народжується зі суперздібністю ідеального коханця. Аби досягти максимального задоволення, партнери повинні довіряти один одному, бути розкутими та багато говорити. До того ж молоді дівчата часто почувають себе невпевнено в ліжку, а з роками приходить жіноча мудрість.

Отож секс після 40 років – це реальність, а не вигадка. У партнерів змінюються пріоритети та вподобання, Ви по-іншому дивитесь один на одного. Не фокусуйтесь на проблемах та міфах. Зациклюйтесь на тих, хто навпроти й бажає Вас так само палко, як 20 років тому.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити