image
 |  497 13 Квітня 2019 | 23:32

Чи можна в піст займатися коханням?

Багато пар цікавить питання, чи можна займатися сексом під час посту. Ця стаття розповість про деякі погляди на цей аспект життя, а остаточне рішення приймати вже парам.

Чоловік і жінка, які були пов’язані узами шлюбу, стають одним цілим. Особливо можна говорити про єднання і духовну близькості, коли звершено таїнство вінчання. При цьому єднання дуже важливо розглядати і з сексуальної точки зору. 

Статевий зв’язок між подружжям – дуже важлива складова сімейного союзу, який виражає тепло, ласку і любов один до одного. 

Щодо виконання подружніх зобов’язань, православна церква має чимало важливих правил та повчань.

ЧИ МОЖНА ЗАЙМАТИСЯ СЕКСОМ ПІД ЧАС ПОСТУ? 

Секс – це сімейний обов’язок, який є проявом любові між двома людьми. У зв’язку з цим не варто сприймати це як щось аморальне і грішне, тому в піст займатися сексом не забороняється.

В одному зі своїх послань, апостол Павло закликає подружжя не ухилятися один від одного, щоб не впадати у гріх. 

Вважається, що на період посту і молитов, вони самі мають право встановлювати час утримання від статевого контакту і відбувається це тільки за обопільною згодою. Якщо один з партнерів не бажає відмовлятися від сексу, то другий не має право відмовити, грунтуючись тільки забороною заняття любов’ю в пісний день. 

СЕКС ПІД ЧАС ВЕЛИКОГО ПОСТУ 

Великий піст є часом очищення. Люди виключають зі свого раціону їжу тваринного походження, алкогольні напої, повинні позбавитися від шкідливих звичок. Але в питанні занять сексом під час Великого посту все дещо складніше.

Як було вище сказано, інтимний зв’язок між законним подружжям не є грішним. Однак більшість ченців все ж не поділяють єдину точку зору в цьому питанні. 

Одні переконані, що Великий піст – це час, коли людина від обмежень своїх вчинків і звичок стає сильнішою і стійкішою до різних спокус. 

Інші - вважають інтимне подружнє життя християн вільним в яке не можуть втручатися ніякі традиції. 

Але все ж існують дні, коли займатися сексом в піст не можна. До них відноситься страсна п’ятниця і вся страсна седмиця. Церква не дозволяє вступати в інтимний зв’язок під час підготовки до таїнства святого причастя. 

Багато бачать пост як щось тяжке, що обмежує їх свободу, але варто подивитися на це з іншої сторони. Піст допомагає людині удосконалюватися, стати сильнішою і менш підвладною спокусі. Це стосується й інтимних стосунків. 

Звичайно, багатьом непросто утримуватися від статевої близькості, особливо молодим парам. Стриманість під час посту має бути лише за бажанням обох сторін. І, якщо один з подружжя не живе традиціями церкви, то не варто йти проти його волі. Може вийти так, що, приміром, дружина постить і утримується, а чоловік тим часом піде шукати їй заміну в іншій жінці. 

Піст допомагає зберегти не тільки теплоту тілесних відносин, але і сприяє духовному зближенню. У той час, коли чоловік і дружина утримуються від сексуальної близькості, їх почуття починають проявлятися іншим чином. Виражається це увагою, розумінням, турботою та підтримкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким поцілунком можна завести чоловіка?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити