image
 |  0 30 Листопада 2021 | 21:41

Чи можна займатися сексом і зачинати дітей під час посту

Побутує думка, що дiти, яких зачали в пiст, з'являються на свiт хворими, фiзично чи розумово обмеженими або ж неповносправними.

Про це пише religion.in.ua.

Звiдки таке твердження? Що каже про це Церква?

Перш нiж розглядати це питання, нагадаймо, що таке пiст. Отже, пiст - це утримання вiд певної їжi та напоїв, вiд свiтських розваг, музики, танцiв, а також вiд усяких злих думок, роздумiв, шкiдливих звичок i навiть статевих стосункiв.

Виходить, у пiст справдi дiтей не можна зачинати?

Церква радить утримуватись вiд статевого життя на час посту. Подружжя має повнiстю вiддатися духовностi й молитвi.

Однак варто зважати на слабкiсть одне одного. Називати зближення пiд час посту грiхом не можна, бо це подружжя, i його призначення сполучитися, стати однiєю плоттю.

Якщо є спiльна згода на те, щоб не було статевих стосункiв, чудово. Та якщо ж хтось iз подружжя не згоден обмежуватися, то вiдмова в статевих стосунках iншого може завдати йому духовної шкоди. Тiлеснi обмеження перейдуть у духовнi грiхи, якi є тяжчими, нiж тiлеснi.

Суворе обмеження в статевих стосунках повинно бути в строгi днi посту. Зокрема, у Страсний тиждень.

А якщо все-таки вдалось зачати дитину в пiст, то чи справдi вона народиться "не такою", як iншi?

Думка, що дiти, зачатi пiд час посту, народжуються неповносправними або хворими, хибна.

Це марновiрство людей, якi не знають нiчого про настанови Церкви. Такi лицемiри поширюють свої неправдивi здогадки, якi десь почули, i сiють грiховнi думки у свiдомостi iнших. Пiст немає нiякого стосунку до того, якою народиться дитина.

Для того, аби нашi дiти були здоровими, нам самим слiд подбати про себе -- провадити здоровий високоморальний християнський спосiб життя, не думати про те, як кинути курити, а навiть не починати, не вживати надмiру спиртного, харчуватись не абияк, а роздумливо їсти в той час, коли зголоднiв.

Це те, за що слiд хвилюватись, а пiст лише допоможе в цьому, бо наверне на духовнiсть.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити