image
 |  9 27 Травня 2024 | 14:18

Чи наступатиме ворог на Сумщині - нові дані ДПСУ

Росія на Сумському напрямку зараз не має угруповання, яке могло б досягти стратегічних цілей.

Однак, Україна має бути готовою до будь-яких ситуацій як у Харківській області, так і в Сумській. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає ВолиньUA.

"Ми розуміємо підступність ворога, розуміємо, що ворог продовжує тримати, як і раніше, певну кількість своїх сил та засобів, зокрема навпроти тих областей. Може відбуватися і перегрупування цих засобів, і їх нарощення. І ніколи не можна виключати, що з метою досягнення не якихось стратегічних цілей, а навіть досягнення тактичних завдань, ворог може спробувати зайти на нашу територію і в Сумській області, як ми це бачимо зараз по Харківській", - зазначив Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрон ГУР атакував загоризонтну РЛС в РФ на відстані більше 1800 км

За його словами, саме тому може відбуватися перегрупування на території РФ.

"Не можна сказати, що зараз у ворога достатньо сил, щоб здійснити дії з метою досягнення стратегічної цілі просунутися вглиб території нашої держави надто сильно. Але з метою посилення паніки, щоб Україна тримала необхідні сили та засоби зі свого боку. Ворог в будь-який момент може зробити крок для того, щоб зайти на нашу територію, щоб розширити зону активних бойових дій", - сказав Демченко.

За його словами, українська розвідка активно стежить за тим, що відбувається на території РФ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити