image
 |  2 13 Березня 2020 | 13:47

Чи працюватимуть культурно-розважальні заклади Луцька під час карантину

На вході в обласний муздрамтеатр оголошення - концерти та вистави місцевих театралів та гастролерів переносять. Куплені квитки дійсні. Директор Анатолій Глива говорить що в період оголошеного карантину було заплановано 15 вистав.

Директор Волинського академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка Анатолій Глива:

"Ми маємо підкоритися накажу управління культури, щоб відмінити усі заходи з глядачем. Театр не припиняє роботу. Ми проводимо усі репетиції, навіть збільшили їх кількість. Буде оголошено додатково у квітні та травні ті вистави, які відміняємо сьогодні, але вони обов'язково відбудуться".

Поряд Палац культури Луцька. На фасаді зняли усі оголошення про заплановані заходи. Їх, каже директорка департаменту культури Луцької міськради Тетяна Гнатів, - переносять.

Директорка департаменту культури Луцької міськради Тетяна Гнатів: "Відбулося засідання виконкому Луцька і прийнято рішення, що припиняється заняття в школах естетичного виховання, у трьох музичних школах і художній. Також від детерміновано усі культурно-мистецькі заходи до завершення карантину".

При вході у приміщення спортивно-розважального комплексу «AdrenalinCity» - антисептичні засоби. Вони є біля кафе і туалетів. Нині тут не людно, - говорить генеральна директора Галина Шотік. Каже: масштабні заходи та події переносять. Відміняти не будуть заходи, які розраховані на 15-40 людей.

Директорка торгово-розважального центру Галина Шотік:

"Ми призупинили роботу кінотеатру і роботу Музею сучасного українського мистецтва Корсаків, далі в звичному режимі працює. Кафе, боулінг та більярд. Відвідувачів значно більше, але ми працюємо".

Торгово-розважальний центр "Порт City" працює. Співробітники, які можуть працювати дистанційно, з понеділка перейдуть на такий режим роботи, каже його керівниця.

Директорка торгово-розважального центру Наталія Антоненко:

"Запровадили посилений режим вентиляції, тому просимо з розумінням віднестися, що буде трохи прохолодно. Здійснюємо додаткову обробку поверхонь, санвузлів, поручень. Не допускаємо до роботи із симптомами зараження співробітників".

Квитки в розважальному центрі "Промінь" на фільми продають, дитячі зони працюють, фудкорди теж. Працівник закладу Віталій Передрій, коментувати ситуацію, щодо роботи закладу відмовився. Дівчина, яка не назвалася, сказала: відзавтра кінотеатр не працюватиме.

Люди, які відвідували розважальні центри, про впровадження карантину кажуть так:

Роман Дорощук: "У дітей канікули, то ми приїхали, відпочиваємо, миємо руки і ніякого страху немає".

Артем Дорощук: "Деяким дітям приємно, що школу відмінили і мені, але щоб тренування були, бо я спортивний хлопець. Пале є діти, які хочуть вчитися, то можуть вдома навчатися, інтернет той самий є".

Читайте також: «Замінування» автостанції в Луцьку: людей наполохала сумка (ВІДЕО)

Юлія Пасаман: "Ставлюся до такого обмеження позитивно, але щоб було на високому рівні. яЯк бачите – розважальні центнри працюють. Було б добре, щоб закрили. Ми то прийшли. Бо треба дитину одягнути і взути, але будемо старатися не відвідувати такі місця".

Анастасія Пасаман: "Мені подобається, але будемо на дистанційному навчанні. Багато навчання, нічого не змінилося. Нам скидають онлайн – домашні завдання і ми маємо виконувати різні вправи".

Анастасія Апостол: "Не можемо піти на роботу, приходиться сидіти вдома. Зараз вихідні на роботі – то нормально, а як далі, що робити не знаю. Але чули, що в Харкові відмінили й завтра діти підуть у навчальні заклади, тому сподіваємося що і наші одумаються й діти підуть до школи та в садочок".

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити