image
 |  5 9 Лютого 2023 | 12:21

Чи справді росія починає новий наступ на сході: в ГУР відповіли

Говорити, що Росія вже почала новий великий наступ на сході України, не зовсім коректно.

Не варто вживати формулювання "повторний наступ", адже від 24 лютого минулого року Україна живе в режимі широкомасштабної війни, а свій наступ росіяни не припиняли. Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Водночас він підтвердив загострення бойових дій на сході.

"Те, що ми бачимо зараз загострення на Сході, це продовження тих самих наступальних дій, які тривають від 24 лютого. І це вже рік Росія "за 3 дні бере Київ", – зазначив Юсов.

Він також припустив, що можуть з'являтися вкиди з російського боку щодо того, що війська РФ нібито активізуються на інших напрямках. Однак, такі маніпуляції, ймовірно, будуть запускати для відвертання уваги ЗСУ.

Представник ГУР також розповів, що на території РФ триває мобілізація. Відбувається це попри заяви кремлівської пропаганди про її припинення.

"Вона не припинялася, адже указ не скасовано. Це означає, що окупантів стає більше. Уже понад 300 тисяч росіян на території України. Ще частина готується, проходить навчання, але якщо говорити про якість – то все погано", – наголосив Юсов.

За його словами, найкраще підготовлені російські підрозділи українська армія знищила за рік повномасштабної війни. А нині окупанти намагаються закидати українські війська "гарматним м'ясом". Представник ГУР стверджує, що цю тактику важко назвати ефективною.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити