image
 |  56 26 Жовтня 2022 | 19:21

Чи впливають криптовалютні ф’ючерси на ціну Біткоїна?

Ф’ючерси Біткоїн – найбільш затребуваний інструмент, який сьогодні використовується трейдерами для отримання прибутку, диверсифікації портфелю та хеджування ризиків. Ф’ючерси на Біткоін можуть впливати на вартість ВТС та інших криптовалют, але ця динаміка може бути складною та не завжди однозначною. Це відбувається різними способами, в тому числі і різноманітними діями трейдерів, які використовують представлений інструмент для широкого спектру задач.

Способи впливу ф’ючерсів криптовалюти на вартість цифрових активів

Як використання інструменту може віддзеркалитись на вартості Біткоїну та інших криптовалют:

• Спекулятивна діяльність.

Торгівля ф'ючерсами на ВТС створює спекулятивні об'єми та додатковий інтерес зі сторони інвесторів, що напряму впливає на ціни.

• Арбітраж.

Трейдери можуть використовувати різницю між цінами на ф'ючерси та фізичні активи (самі криптовалюти) на різних ресурсах з метою отримання прибутку. Цей процес доволі складний, проте інколи він допомагає врівноважити крипто-ринок за співвідношення цін.

• Посилення ліквідності.

Криптовалютні ф'ючерси можуть сприяти підвищенню ліквідності на ринку, оскільки вони пропонують більше інструментів для торгівлі та здійснення угод.

• Захист від ризику.

Деякі учасники крипторинку використовують ф'ючерси на криптовалюту як інструмент для зменшення ризику, особливо в умовах великих цінових коливань.

Проте важливо зазначити, що ф'ючерсна торгівля не впливає на реальну фізичну кількість ВТС чи інших монет та токенів. Функціонально це деривативні інструменти, ціна яких визначена на основі вартості фізичних активів на ринку. Таким чином, рухи курсу на Біткоїн-ф'ючерси можуть бути схожими на рухи цін на криптовалюту, при цьому не маючи точного співвідношення.

Чи варто використовувати ф’ючерсні контракти?

Рішення про застосування інструменту повинно бути обґрунтоване та відповідати вашим фінансовим цілям, знанням та стратегії. Важливо розглянути переваги та недоліки ф'ючерсної торгівлі перед прийняттям рішення. Ви також можете почати з демонстраційних облікових записів на криптобіржах, щоб отримати досвід та оцінити, чи підходить конкретно ця стратегія для вашої мети. Це простий спосіб протестувати свої навички та не втратити реальні гроші.

При використанні ф’ючерсних контрактів зверніть увагу на ризики застосування інструменту при нестабільний ринковій ситуації та під час роботи з кредитним плечем. Детально ознайомтеся з умовами, які пропонують платформи, щоб уникнути великих комісій та спредів. Для роботи можна розглянути крупні криптобіржі, які є найбільш популярними в Україні – Binance, WhiteBIT та ін.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити