image
 |  2 28 Лютого 2019 | 18:42

Чи зуміє Нововолинськ налагодити сортування сміття?

У Нововолинську посадовці не розуміють чому люди не сортують сміття, хоча ніби мають на це умови.

Про це пише Нововолинськ.com.ua

У Нововолинську наразі діє 10 майданчиків з відповідними контейнерами для сортування сміття, вже цьогоріч планують облаштувати ще 10 таких же. У 2018 році з міського бюджету виділили 300 тисяч гривень для закупівля 60 металевих різнокольорових баків для сміття.  

Відповідно, у Нововолинську місті встановили 10 контейнерів для скла, 10 для паперу та 40 для твердих побутових відходів. Практично на кожному сміттєвому майданчику, встановили сітки для збору пластикових пляшок.

Цього року виробниче управління комунального господарства Житлово-комунального об’єднання заплановало встановити на майданчиках міста встановити ще 60 контейнерів жовтого, синього та зеленого кольорів для збору скла, паперу та пластику.

Наразі, за словами заступника директора ВУКГ Артема Авельчука, на системі публічних закупівель Prozorro триває тендер на закупівлю необхідної кількості контейнерів.

«Зараз на системі Prozorro відбувається кваліфікування переможця аукціону. Ним стала фірма з Чернігова. Саме вона має виготовити 60спеціальних контейнерів для сортування сміття. Окрім цього ми ще плануємо встановити 20 баків для ПЕТ-пляшок», – зазначив Артем Авельчук.

Однак, як визнає Артем Авельчук, люди не сортують сміття, хоча на його думку мають такі можливості. Під словом «можливості» чиновник Нововолинська вважає встановлені ящики для збору сміття, але примусити чи зацікавити людей сортувати сміття ніяк не виходить. Це й не дивно, адже люди не розуміють сенсу витрачати власний час, для сортування відходів.

На думку Авельчука, сортування сміття розвантажило б полігон в селі Стара Лишня. Можливо варто б було чиновникам розповісти про факт заробляння коштів з вторинної сировини і залучення їх в життя міста Нововлинськ. Бо складається враження, що під виглядом збереження екології, сортування сміття, посадовці самі не розуміють із чого почати і на даному етапі лише зміли купити сміттєві баки і встановити їх на майданчиках. Однак до європейського рівня вони м’яко кажучи не дотягують, тому тут варто ще багато працювати як міським комунальникам, хоча б введені просвітницької роботи щодо сортування сміття мешканцями міста.

«Дуже малий відсоток мешканців нашого міста добре відсортовують сміття. Було б добре, як би вони більш свідоміше до цього відносились і окремо складали органіку, папір, скло і пляшки. Це б значно розвантажило наш полігон твердих побутових відходів, що знаходиться в селі Стара Лишня. Адже його ліміт з часом вичерпається», – зауважив Артем Авельчук.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити