image
 |  7 20 Квітня 2019 | 11:46

Чим багаті, тим і раді: що у деклараціях працівників волинських правоохоронних органів?

Поліція як правоохоронний орган, який, окрім іншого, займається і боротьбою з корупційними злочинами, сама повинна бути кришталево чистим прикладом правопорядності. Відтак декларації поліцейської верхівки журналісти та представники громадянського суспільства вивчають з особливою завзятістю.

У цій підбірці редакція інтернет-видання «Волинь24» проаналізувала статки керівного складу Головного управління Національної поліції у Волинській області.

ПЕТРО ШПИГА – «АДМІРАЛ»

Особливість декларації головного поліцейського області: він задекларував водний засіб – «Колібрі» КМ 330Д. Для тих, хто не в курсі, це не яхта, а просто надувний човен. Ймовірно, Петро Шпига любитель риболовлі чи полювання. Більше ні в кого з його колег такого немає (в усякому разі – у декларації). Тому Петро Шпига у нашому «хіт-параді» поліцейських декларацій отримує неофіційний статус «адмірала». А ще Петро Шпига у 2018 році набув квартиру у Бродах Львівської області. 

ОЛЕКСАНДР КЛИМОВСЬКИЙ – «КВАРТИРНИЙ МАГНАТ»

Начальник слідчого управління Олександр Климовський має досить солідну декларацію: 5 земельних ділянок, 4 квартири та 2 житлові будинки на двох з дружиною. До речі, у Луцьку квартиру площею 85,5 квадратних метрів дружина Олександра Климовського набула у 2018 році. Більше ніж у нього нерухомого майна нема ні в кого з його колег. Тому Олександр Климовський набуває неофіційного статусу «Квартирний магнат». 

ОЛЕГ ШУКАЛОВИЧ – «АВТОМОБІЛІСТ»

Начальник кримінальної поліції – єдиний з керівного складу обласної поліції, хто задекларував авто, тому отримує неофіційний статус «Автомобіліста». Загалом же декларація Олега Шукаловича досить скромна, він не має ні земель, ні нерухомості, ні заощаджень. Квартира у спільну сумісну власність, між іншим, набута у 2018 році.

НАТАЛІЯ ПАСІЧНИК – «МІС СКРОМНІСТЬ»

Дивлячись на декларацію Наталії Пасічник – хочеться поспівчувати нелегкій долі чесного поліцейського. Квартира – службова, землі - нема, машини – нема. Офіцер поліції живе лише на зарплату та у кредит. До речі, зарплата досить конкурентно спроможна. В середньому за місяць виходить орієнтовно 27 тисяч гривень. 

СЕРГІЙ КОЗАК – «ЗАОЩАДЛИВИЙ»

З усіх головних поліціянтів Волині лише Сергій Козак задекларував заощадження: понад 6 тисяч долрів у банку, 4 тисячі «зелених» готівкою і ще 70 тисяч українських гривень. Ось у кого б повчитися фінансовій грамотності! 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити