image
 |  9 15 Квітня 2019 | 19:23

Чим корисний для здоров'я сирий буряк: поради дієтолога

Регулярне вживання сирого буряку нормалізує кров'яний тиск, а також суттєво знижує ризик серцево-судинних захворювань. Таку думку висловила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.

Про це повідомляє УНН.

"Буряк містить бетаїн, який захищає наш мозок і покращує роботу печінки. У м’якоті буряка міститься нерозчинна клітковина, яка стимулює моторику кишечника і виводить шкідливі речовини з організму. Якщо буряк запекти чи зварити, він стане м'яким, а клітковина перетвориться на розчинну. Сирий буряк є джерелом корисних нітратів – оксиду азоту, який регулює тонус судинної стінки і нормалізує тиск, зменшує ризик інфарктів, інсультів, тобто вкрай корисний для людей, які мають проблеми із серцево-судинною системою", - розповіла дієтолог.

За її словами, для людини із підвищеним тиском достатньо однієї столової ложки дрібно потертого сирого буряка для нормалізації тиску. Його дія подібна до ефекту від прийому таблеток "Нітрогліцерину", але без побічних реакцій.

Нагадаємо, денна норма солі для здорової людини не має перевищувати 5 грамів, у людей із хронічними хворобами сіль треба звести до мінімуму або взагалі відмовитися.

Нездорове харчування щорічно забирає життя 11 мільйонів людей, стверджують вчені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефективні поради, щоб врятувати ваше волосся від сезонного випадіння

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити