image
 |  2 11 Серпня 2020 | 23:01

Чим небезпечна відсутність сексу в жінок

Вчені з Університетського коледжу Лондона встановили, що регулярний секс затримує настання менопаузи на десять років.

При цьому зовсім необов’язково бути заміжньою або навіть просто мати партнера, йдеться в статті, яку опублікував журнал Royal Society Open Science.

Так, у період 1996-1997 років дослідники опитали 2 тисячі 936 жінок віком 45 років. Ті розповіли про частоту свого статевого життя: як часто займаються сексом (включаючи оральний) з партнером, взаємними ласками, мастурбацією.

В основному жінки мали секс або займалися мастурбацією близько одного разу на тиждень. 64% з них зазначили, що в них був секс в останні 7 днів.

Подальші спостереження за учасницями дослідження показали, що в наступні 10 років ймовірність настання менопаузи була на 28% нижчою в тих жінок, які займалися сексом чи мастурбацією раз на тиждень, ніж у тих, хто взагалі не мав сексуального життя. А в жінок, що мали секс раз на місяць, менопауза наступала у віці до 52 років на 19% рідше, ніж у тих, хто не займався сексом.

Таким чином результати роботи показують, що настання менопаузи залежить від ймовірності завагітніти, вважають учені.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити