image
 |  13 16 Грудня 2022 | 22:31

Чиновники міськради на Волині отримали матеріальної допомоги на понад 1,4 млн грн

5 грудня цього року, напередодні Дня місцевого самоврядування, виконком Ковельської міської ради здійснив три трансакції. На рахунки в «ПриватБанку», «Ощадбанку» та «Кредобанку» було перераховано, відповідно, 1 288 699.00 грн, 169 306.00 грн та 26 400.00 грн.

У призначенні платежів вказувалося, що це – «матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових питань», - пише Ковель медіа.

Трансакціями зацікавився ковельчанин Володимир Косцьов’ят, який є головою експертної групи з проведення антикорупційних експертиз Громадської ради при Ковельському міському голові. Він звернувся із запитом до мера Ігоря Чайки. Так як зазначена інформація становить суспільний інтерес і стосується коштів міського бюджету (1,484 млн грн), просив повідомити: кому саме були виплачені вищевказані бюджетні кошти на «матеріальну допомогу» та на вирішення яких конкретно «соціально-побутових питань».

Ігор Чайка повідомив, що згідно постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 р. №268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (із змінами), Колективного договору керівництву виконавчого комітету надано право у межах затвердженого фонду оплати праці надавати працівникам виконавчого комітету матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань. Допомога надається один раз на календарний рік за заявою працівника.

Відтак кошти в розмірі 1 мільйон 484 тисячі 405 гривень виплачені посадовим особам та службовцям виконавчого комітету Ковельської міської ради, які звернулись з відповідними заявами. Всього – 114 посадовців.

Також зазначену допомогу виплачено міському голові Ігорю Чайці на підставі рішення міської ради «Про встановлення надбавок до посадових окладів керівника міської ради та її виконавчого комітету та їх преміювання» від 10.12.2020 р. №1/12.

Нагадаємо, що під час цього засідання ради Ігор Чайка проголосував за проєкт рішення, яким встановлювались надбавки та преміювання міського голови, ну і не повідомив про конфлікт інтересів. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало відносно нього та направило до суду два адміністративних протоколи.

Прийняття рішення про надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових підстав не потребує підтвердних документів щодо її цільового використання, окрім заяви працівника – зазначає у відповіді на запит Ігор Чайка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити