image
 |  2 8 Січня 2019 | 16:02

Чоловік вирощує малопоширених на Волині тварин (ФОТО)

Віталій Леонович годує чистокровних мангалиць, яких на теренах області більше немає.

Про господарство, що на околиці села Охотники Турійського району, пише «Волинь Нова».

Турійчанин Віталій Леонович вирощує свиней малопоширених свиней для Волині угорської породи, ці тваринки із густою вовною, тому їм не страшні сніги та морози.  Збившись тісно в купу, вони можуть ночувати просто надворі. Хоча в кожній засідці облаштовано навіс, де пацята можуть сховатися від опадів або від палючого сонця в літку.  

Покупці за його живністю приїжджають із Київщини, Житомирщини і ще з багатьох місць.

«Цього року привіз з Угорщини ще одного чистокровного кнура. Таких навіть на Закарпатті немає. Роблю ставку саме на породистих свиней. Бо звичайних мангалиць чимало, а от тварин із родоводом мало хто вирощує. А на такі є попит. Хочу збільшити кількість рудуватих. Таких мангалиць зосталося найменше, і вони найрідкісніші», - розповідає Віталій Леонович.

Господар розповідає, що покупці за його живністю приїжджають із Київщини, Житомирщини і ще з багатьох місць («Тих, хто брав по одному чи по двоє поросят, я й не рахую», — зізнається хазяїн). Та й волиняни дедалі більше цікавляться свиньми, м’ясо яких не містить холестерину, а отже, його рекомендують для споживання людям, котрі мають певні проблеми зі здоров’ям.

Читайте також: Як святкували Різдво на Волині: колядки і щедрівки

Віталій Леонович тримає на обійсті не лише волохатих паців. Серед них гордо проходжується угорська окостова свиня, яка росте без хвоста, але з крутими стегнами. А ще кілька гібридів.

«Схрестив породу дюрок із мангалицею. Перша дає більший вихід м’яса, а друга додає смаку. Цих свиней розвів для себе, — пояснює співрозмовник.

Кіт Томаш почувається «королем» серед поросят.

У хліві, Віталій Леоновчи тримає маленьких поросят, руді, сірі, чорненькі. Разом з свинками добре вжився кіт Томаш, якого приймають за свого пацята, Віталій розповідає, що кіт звик до такого поводження, тому навіть спить разом зі свинками. 

Про наступний рік Свині, за китайським гороскопом, пацята, звісно, не здогадуються, але стають шеренгою і позують на об’єктив камери.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити