image
 |  4 2 Червня 2023 | 18:43

Чоловік загинув: Постраждалу в страшній ДТП волинянку виписали з лікарні

Чоловік волинянки Світлани Сидорук загинув у страшній ДТП, що трапилася 20 травня в Сарненському районі. Жінку — врятували. Розповідаємо, як зараз почувається пані Світлана та кому дякує за порятунок.

Про це пише Сарни City.

Дорожньо-транспортна пригода сталася на трасі Київ—Ковель поблизу села Городець. Водії обох транспортних засобів загинули, пасажирку — госпіталізували.

— Загинув мій чоловік Іван — атовець, учасник бойових дій, звільнений з полону, волонтер. Мені Бог життя врятував, — розповідає Світлана. — Бригада екстреної медичної допомоги доправила мене у вкрай важкому стані у лікарню.

Головний лікар Сарненської ЦРЛ Олександр Нестеренко підтвердив, що загроза життю пацієнтки існувала:

— Зламані ребра, як правило, завжди супроводжуються гемопневмотораксом, у неї була підшкірна емфізема. Якщо таким пацієнтам не надати допомогу якнайшвидше, то вони можуть загинути. З нашого боку все було зроблено максимально швидко та чітко.

Світлана перебувала в Сарненській лікарні майже тиждень. Її травма супроводжувалась значним больовим синдромом, тому лікарі прийняли рішення не перевозити жительку сусідньої області в інший медзаклад.

— Ми могли відправити пацієнтку у Волинську область буквально через день. Транспортування для неї не несло б жодної загрози, але воно важко нею переносилося б через виражений біль. Тому вона залишилась до тих пір, доки сама зрозуміла, що здатна їхати, — пояснив головний лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія на Волині: чоловік до смерті побив дружину

Наразі жінка вже не потребує стаціонарного лікування. Її стан здоров'я стабілізувався. І за це вона дякує сарненським медикам:

— Хочу висловити величезну людську вдячність усім і кожному, хто боровся за моє життя і здоров'я, і ми перемогли. Низький уклін завідувачу хірургічного відділення Ярославу Романюку та всьому його колективу, а також завідувачам і лікарям відділення анестезіології та реанімації за професіоналізм, вірність клятві Гіппократа і велике людське серце. Велика вдячність головному лікарю Олександру Нестеренку за турботу, підтримку, допомогу. Я дякую тим незнайомим мені до 20 травня лікарям, сестричкам, які поставилися до мене, як до рідної людини.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити