image
 |  0 2 Березня 2020 | 16:46

Чому луцькі ведмеді не спали взимку?

Через теплу зиму деякі тварини, які живуть у Луцькому зоопарку, змінили свою поведінку, розповіла Суспільному його директорка Людмила Денисенко. У звіринці – 11 ведмедів.

З них цієї зими спала найстаріша пара зоопарку - ведмеді на прізвисько «Міша» і «Маша», яким 28 і 30 років, каже Людмила Денисенко. Решта ведмедів та ведмежат були активними усю зиму. Окрім ведмедів, у зоопарку не заснули єнотоподібні собаки, для яких також характерна зимова сплячка.

Директорка зоопарку Людмила Денисенко: "Для відвідувачів - це теж пішло на плюс, бо вони можуть побачити клишоногих, які активні, не є такими сонливими і які граються, ламають щось, пошкоджують, риють барліг і є активними. За останні вже 10 років не пам’ятаю, щоб наші примати гуляли у січні чи у лютому місяці. Звичайно, це не повноцінна прогулянка. Але тварини можуть перебувати, коли сонячні дні годину-дві бути у своєму вигульному вольєрі, який набагато більший, ніж зимове приміщення. Тому що зазвичай випуск приматів відбувався десь у кінці квітня- на початку травня місяця".

Читайте також: Лучани хочуть аби посадовці міськради відповідали за неякісний ремонт дороги

Відвідувачка зоопарку Катерина Ясельська: "Кожного тижня ходимо в зоопарк, тут дуже цікаво, гарно, діткам подобається. Цього разу перший раз побачили ведмедиків, два дні назад, щось їх не було".

На настрій ведмедів відсутність сну не впливає, розповідає їх годувальник Олег Боговід. Каже, якщо тварини отримують достатньо харчів, то їх поведінка не залежить від погодних умов. Ведмідь, залежно від свого віку і пори року, з’їдає майже 10 кілограмів їжі.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити