image
 |  2 8 Вересня 2023 | 21:13

Чому ми бачимо еротичні сни: пояснення вчених

Близько 70% людей бачать еротичні сни, незалежно від віку та статі.

Такі дані наукових досліджень, пише pubmed.

"Сон істотно змінюється протягом усього життя. Метою даного огляду є аналіз особливостей сновидінь та тривожних сновидінь у різних вікових групах. З одного боку, сни можна вважати виразом дозрівання та когнітивного розвитку мозку", - йдеться в дописі.

За деякими даними, сни – це не тільки інструмент для формування спогадів, а й своєрідний тест-драйв реального життя. Вони допомагають мозку обробляти інформацію та іноді "розігрувати" події, які вже сталися у нашому житті. Тобто еротичні сни можуть відображати різні аспекти нашого життя та емоційний стан.

Проте важливо зазначити, що не завжди можна судити про таємні бажання та мотиви людини на основі її сновидінь. Іноді це просто спосіб боротьби з тривогою, переживанням сильних емоцій або відображення звичних думок і сценаріїв, які нас оточують в повсякденному житті. Якщо людина вдень досить часто думає про секс або споживає еротичний контент, це може впливати на зміст її сновидінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати окупантів перевалили за 267 тисяч військових

Іноді еротичні мотиви в снах можуть виникати випадково, як спогади з минулого або уявний експеримент. Це явище в більшості випадків віддзеркалює теорію безперервності, де сни переплітаються з реальним досвідом та фантазіями.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити