image
 |  5 19 Січня 2023 | 09:03

Чому рф припинила атакувати Україну іранськими дронами

Востаннє Росія атакувала Україну іранськими бойовими дронами-камікадзе типу Shahed 2 січня, і на це є одразу низка причин.

Керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк пояснила, чому зникли атаки іранських дронів. Зокрема, на це вплинула відсутність якісно навчених інспекторів, здатних запускати такі дрони, передає "Апостроф".

"Тут може бути декілька причин. Це відсутність якісно навчених інспекторів, оскільки в них ще триває навчання. На тих навчальних базах, які ворог розташував у Криму та на лівобережній Херсонщині, росіяни "курили" там, де якраз попало, тож навчання не відбулося. Крім того, кількість цих дронів у них обмежена. Але й додає їм проблем поривчастий вітер. Для такого типу дронів він може бути несприятливим для виконання завдань", – сказала вона.

Саме тому у період року, коли для приморських районів характерний такий поривчастий штормовий вітер, може бути обмежене застосування цих видів баражуючих боєприпасів, додала Гуменюк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити