image
 |  7 16 Січня 2019 | 23:30

Чому у Луцьку нові тарифи на тепло ввійшли в дію раніше, ніж анонсувала НКРЕКП?

У ДКП «Луцьктепло» повідомили чому нові тарифи ввійшли в дію раніше, ніж анонсувала НКРЕКП.

Про це повідомляє адміністрація ДКП «Луцьктепло».

 «Луцьктепло» не підпадає під критерії регулювання НКРЕКП. Відтак у серпні 2017 року підприємство перейшло під регулювання Волинської обласної державної адміністрації щодо здійснення ліцензування діяльності у сфері теплопостачання та до виконавчого комітету Луцької міської ради, щодо встановлення тарифів (відповідно до вимог постанови НКРЕКП від 22.03.2017 № 308 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності у сферах теплопостачання»). 

Так, для ліцензіатів НКРЕКП процедура розгляду, затвердження, оприлюднення та обговорення нових структур тарифів є значно довшою, ніж у ліцензіатів обласних державних адміністрацій, тому тарифи для них ввійшли в дію з 1.01.2019 р.

Проте, як для споживачів, так і для теплопостачального підприємства кращим є швидше приведення тарифів у відповідність.

Читайте також: Луцьким студентам остаточно відмовили у пільговому проїзді

Оскільки, під час періоду розгляду тарифів виникають втрати, які пізніше мають бути компенсованими чи споживачами, чи за рахунок міського бюджету у наступному коригуванні тарифів. Як, наприклад, покриття різниці в ціні природного газу, ціна для якого затверджена 1.11.2018 р.

З цього ж дня ДКП «Луцьктепло» почало платити за цими цінами. Споживачі ж почали реально платити за цими цінами лише з 21.12.2018 р. В цей період лише за цією статтею витрат накопичено збитків на 15 млн. грн. Тому, чим коротша процедура, тим меншими є збитки, а виникнення втрат при найкоротшому періоді розгляду тарифів можливо уникнути взагалі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити