image
 |  0 10 Липня 2019 | 13:21

Чому від комплексів Зеленського має страждати вся країна? - депутат Волинської облради

Хочу сказати просту істину: незалежність взагалі річ дорога. А паради, особливо у воюючій країні, яка протистоїть одній з найсильнішій армій світу, піднімають моральний дух суспільства. Сприяють єдності армії і нації. Вселяють віру та гордість у наших захисників, впевненість у власній армії. Дають можливість віддати честь живим і полеглим героям. Паради - це демонстрація того, що ми не здаємося і здатні на відсіч. Але Зеленський, малорос за духом, такі речі не розуміє... Основна мотивація - надто дорого коштує. Вважаю таку позицію як мінімум проявом обмеженості мислення особи, яка посідає посаду президента України.

Про це заявив на своїй сторінці у facebook голова Волинської «Свободи» Анатолій Вітів.

Не все у цьому світі купується. Високий бойовий дух армії за гроші точно не купиш. Нормальний головнокомандувач і військовий парад провів би, і премії військовим виплатив. Бо це його обов'язок - забезпечувати армію на високому рівні. Але для Зеленського не шкода потратити понад 300 млн гривень з бюджету, щоб перенести своє тіло у новий офіс. Бо у будівлі на Банковій аура, мовляв, не та. Зате шкода виділити кошти на парад. Я розумію, що Зеленський не хоче дратувати Росію військовим парадом на День Незалежності. Але чому від комплексів нової команди має страждати вся країна?

Сто років тому надмірний пацифізм погубив Українську Народну Республіку. Тоді керівництво держави теж дуже не хотіло проводити парадів. Та й від розбудови армії відмовлялися. Гроші не виділяли. Вірили у мир. Наслідком таких ілюзій стала втрата державності і мільйони жертв, які понесла українська нація у наступні десятиліття.

Не знаю чого ще чекати від Зеленського після відміни параду. Може, пропозиції капітулювати і здатися Москві, бо воювати надто дорого? Чи розпустити армію, а зекономлені кошти роздати народним масам? Пацифізм для воюючої країни - це зло. Особливо для тієї, яка має справу з таким підступним ворогом як імперська Москва.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити