image
 |  2 17 Листопада 2021 | 11:43

Чотири області можуть вийти з «червоної зони»: чи є там Волинь

Імовірними кандидатами на вихід із "червоного" рівня епіднебезпеки вже наступного тижня є чотири регіони.

Про це на онлайн-брифінгу повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

Він нагадав, що Вінницька область незабаром потрапить у "червону" зону епіднебезпеки, тому таких регіонів стане 19.

"Але є й хороша новина, яка полягає у тому, що з наступного тижня ми можемо побачити активний вихід регіонів із "червоного" рівня епіднебезпеки. Ми бачимо чотири основні регіони, які є найближчими кандидатами на вихід із "червоного" рівня вже з наступного тижня", - зазначив він.

Зокрема, це Запорізька, Київська, Луганська і Одеська області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза на українсько-білоруському кордоні: на Волині роздали повістки

"Також останніми днями демонструє непогану стабілізацію Львівська область, яка також може доєднатися до чотирьох вищезгаданих регіонів", - уточнив Ганиченко.

За його словами, у деяких регіонах фактором, який затримує вихід із "червоного" рівня епіднебезпеки, є недостатній рівень тестувань на COVID-19, адже коефіцієнт виявлення нових випадків перевершує 20%.

Відтак, у KSE рекомендують кожному регіону нарощувати темпи вакцинації, щоб взяти під контроль хвилю захворюваності, а також збільшувати рівень тестування на COVID-19.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити