image
 |  0 3 Березня 2018 | 10:43

Чотири роки після Майдану: на Заході вказали на досягнення і провали української влади

За чотири роки після Революції гідності українська влада домоглася певних результатів, але прогрес реформ необхідно прискорювати.
Про це 03 беpезня 2018 року повідомляє сайт «FaceNews».
Про це розповіла німецька євродепутат, член групи Зелені - Європейський вільний альянс і відомий друг України в Європарламенті Ребекка Хармс.
Думаю, не дивлячись на війну на Донбасі, частина російської стратегії, метою якої є перешкодити процесу реформ в Україні. Також, незважаючи на окупацію Криму, українські політики в уряді і парламенті змогли досягти прогресу в реформах, яким себе присвятили. І вони себе їм присвятили не тільки, щоб догодити Європейського Союзу або іноземним донорам, - вважає політик.

Одним з головних питань в реформуванні країни є створення незалежних антикорупційних інституцій.
Думаю, коли мова йде про ці інституційні питання, якісний закон про ефективний Вищий антикорупційний суд дійсно необхідний. [Нашим] колегам в Раді, друзям в уряді і президенту слід якомога швидше погодитися зробити це таким способом, який забезпечить підтримку іноземних донорів та Венеціанської комісії. Немає сенсу приймати закони, якщо ви вже знаєте, що вони не будуть відповідати міжнародним критеріям, - розповіла Хармс.

Однак не у всіх сферах владі вдалося добитися прогресу і виконати свої зобов'язання перед західними партнерами.
Також я б хотіла згадати ще одну думку, яка не дає спокою установам ЄС: кілька разів нашим інститутам, Європарламенту українські політики з уряду і Ради обіцяли, що поправку до закону про e-декларації, яку вони внесли щодо НУО, змінять, і неурядові організації будуть мати в Україні правила прозорості, як в ЄС. Вони обіцяли це, але так і не зробили. Тобто це також перетворюється на чинник, який серйозно псує наші відносини, - зазначила депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити