image
 |  5 18 Березня 2021 | 21:21

Чотирьох добровольців з Волині посмертно відзначили державними нагородами

Президент України відзначив чотирьох загиблих на сході волинських бійців-добровольців державними нагородами.

Про нагородження повідомили на сайті облдержадміністрації.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня:

Андрій Атаманчук – добровольця батальйону територіальної оборони "Айдар". Загинув 5 вересня 2014 року в бою на перехресті дороги Н-21 на Луганщині в районі села Цвітні Піски. Раніше був нагороджений також нагрудним знаком "За оборону Луганського аеропорту" (посмертно).

Дмитро Колєсніков – доброволець Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". 22 лютого в районі селища Піски біля Донецька Дмитро Колєсніков загинув після прямого попадання танкового снаряда в приміщення, де перебували бійці ДУКу.

Анатолій Федчишин – доброволець Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Загинув від кулі снайпера в бою за Іловайськ Донецької області — був у складі рівненської розвідгрупи з 12 людей.

Олег Вишневський – доброволець батальйону територіальної оборони "Айдар" Загинув 05 вересня 2014 року в селищі Весела Гора Слов’яносербського району Луганської області при виконанні бойових завдань. Нагороджений нагрудним знаком "За оборону Луганського аеропорту" (посмертно).

Як нагадує Суспільне, в грудні ще одному загиблому на Луганщині бійцю батальйону "Айдар" Ігорю Філіпчуку посмертно присвоїли звання Героя України, відзначили орденом "Золота Зірка". У вересні 2020 рішенням Волинської обласної ради, звання "Почесний громадянин Волині" присвоїли усім загиблим на сході жителям області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Сході загинув український боєць

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити