image
 |  7 1 Травня 2020 | 09:35

Чужі літаки та гроші: Офіс Зеленського звинуватили у підставі українських олігархів

Офіс президента Володимира Зеленського «кинув» великий український бізнес, який погодився дати гроші на допомогу в боротьбі з коронавірусом СОVID-19, коли присвоїв собі його «заслуги», а ще – коли не зміг належним чином організувати постачання вантажів.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Таку думку висловив бізнесмен, колишній депутат Київради Олексій Давиденко в своєму блозі. За його словами, ОПУ близько місяця видавав бажане за дійсне.

«Вони рахують чужі літаки, чужі вантажі, чужі доставки, чужі гроші. З таким ж успіхом Зеленський міг щодня рахувати птахів, які пролітають над ОПУ і повідомляти нам у відеозверненнях їх кількість. Птахи над ОПУ – це його перемога?» – написав Давиденко.
«Ось і вантажі в літаках, які прилітають, мають до нього приблизно таке ж відношення. Вони (Ймовірно, малося на увазі представники ОПУ. – Ред.) брехали на всю країну, видаючи приватні комерційні та благодійні доставки як свої особисті гуманітарні вантажі», – підкреслив бізнесмен.

За його словами, 17 березня у Зеленського зібрали великий український бізнес і попросили дати гроші на боротьбу з вірусом, і тоді найбагатші люди країни погодилися надати пів мільярда гривень. Він зазначив, що тоді всередині ОПУ створили штаб.

«19 березня мені подзвонив незнайомий номер, на тому кінці дроту був депутат «Слуги народу» Андрій Мотовиловець, який запитав – чи можу я терміново приїхати в ОПУ і допомогти їм. Вже через 20 хвилин я був там... Мені тоді вистачило два години, щоб усвідомити, що олігархи дарма дали цим людям свої гроші. Я звідти втік», – розповів Давиденко.

Бізнесмен зазначив, що йому стало очевидно, що меценати зробили помилку. Справа в тому, що вони самі, за словами Давиденка, могли б набагато ефективніше, швидше і розумніше витратити ці гроші на захист від вірусу.

Головною проблемою ОПУ, на його думку, стало те, що доставкою допомоги займалися люди, які були «дуже далекі від медицини, логістики, імпорту товарів та організації постачань».

«Сам Офіс президента жодного разу так і не зміг купити жоден свій повний літак товарів захисту. Саме тому вони були змушені щоразу довантажувати літаки приватними і комерційними вантажами. Інакше за гроші українських олігархів літали б платні порожні на 80% літаки», – підкреслив Давиденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спливли документи про комерційні вантажі в гуманітарних рейсах Зеленського

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити