image
 |  2 3 Липня 2018 | 19:08

Чужу пошту на «Gmail» можуть читати і писати не тільки машинні алгоритми «Android», а й живі люди, – «The Wall Street Journal»

Розробники сторонніх додатків мають доступ до поштового листування мільйонів користувачів сервісу «Gmail» і активно цим користуються.
Про це 03 липня 2018 року повідомляє сайт «ІНФОРМАТОР» з посиланням на «The Wall Street Journal».
Налаштування доступу «Gmail» дозволяють розробникам додатків і компаніям, які займаються збором та аналізом даних, переглядати повідомлення та особисті дані користувачів. – повідомляє видання «The Wall Street Journal».

Попри те, що надання доступу до пошти здійснюється виключно за згодою користувача — при установці або запуску програми, що вимагає доступ до листування, «ОС Android» попросить підтвердити бажання поділитися особистим листуванням — не цілком очевидно, що її зможуть читати не тільки машинні алгоритми, а й живі люди.
За заявою «Google», поштові повідомлення передаються тільки ретельно перевіреним стороннім розробникам. У процесі перевірки співробітники «Google» з’ясовують, чи необхідний збір подібної інформації з додатком для його успішного функціонування. Наприклад, поштовому клієнтові абсолютно точно необхідний доступ до облікового запису «Gmail».
Як стверджує «Google», безліч заявок від сторонніх розробників відхиляється, однак же компанія не наводить конкретних даних про те, скільки саме.
Серед «надійних» компаній, що заглядають в поштові скриньки користувачів «Gmail», значаться «Return Path» і «Edison Software».
Кореспондентам «The Wall Street Journal» вдалося зв’язатися з представниками обох компаній і з’ясувати, що працівники цих фірм вручну аналізують сотні листів, щоб в результаті навчити машинні алгоритми автоматично обробляти подібні дані.
Співробітники «Google» також можуть читати листи користувачів, але лише в особливих випадках, коли користувач дає на це однозначну згоду. Наприклад, технічної підтримки компанії може знадобитися доступ до пошти користувача, який заявив про злом облікового запису «Google».
Утім можливістю читати поштове листування має безліч програм і компаній, зокрема популярний пакет «Microsoft Office».
За даними «The Wall Street Journal», «Gmail» не єдиний сервіс, практикуючий «злив» персональних даних і листування своїх клієнтів. Інші поштові служби, ймовірно, займаються тим же.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити