image
 |  0 17 Травня 2018 | 07:06

Ціна питання: замість якості перевізники самовільно піднімають тарифи

Нагадаємо: водій маршрутки №2 затис ногу хлопчику, який виходив з неї. Шофер не зупинився та протягнув його вулицею, ще й звинуватив у цьому батьків дитини. У результаті скандалу водія звільнили. Тільки не було вибачень зі сторони перевізника, а, можливо, йому просто начхати на пасажирів, на якість перевезення, комфортні умови та безпеку.
Окрім того,  16 травня під час засідання виконкому начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Кукішев заявив, що водій має право не зупинятися мамам із нескладеними візочками.
Постає питання, то що, тепер мамі з дитиною потрібно вдома сидіти до того часу, поки дитина у школу не піде? Якась ахінея. Чи, можливо, за логікою чиновника, мама повинна в одній руці тримати складеного візочка, а в іншій - дитину, і таким чином їхати у маршрутці?
Якщо водії не хочуть зупинятися мамам із колясками, то що вже говорити про людей із обмеженими можливостями, які пересуваються візочками? Адже маршрутки не мають елементарного обладнання, яке допомогло би потрапити їм у салон.
Станом на сьогодні лише 31 із 224-ох транспортних засобів пристосований для перевезення людей із обмеженими можливостями.
Виникає ряд запитань до самого чиновника Віктора Кукішева: чому він виступає адвокатом на стороні приватних перевізників, а не пасажирів? Чому сьогодні міська влада більше схильна до перевізників?
Можливо, це пов’язане з тим, що у кулуарах міської ради розповідають, що саме цей чиновник, Віктор Кукішев, є людиною монополіста пасажирських перевезень - фірми «Санрайз», яка належить екс-депутату Луцькради Олені Голєвій, дружині колишнього заступника міністра Міністерства фінансів України? Якщо це так, тоді цілком зрозуміла позиція Віктора Кукішева, який не надто противиться зростанню цінової політики, а також навіть не намагається сказати бодай хоча би якесь зауваження у бік приватних перевізників.
Відповідно до розрахунків, середній розрахунково-плановий тариф за маршрутами загального користування у звичайному режимі руху становить 4,69 гривні. Тобто, перевізники матимуть із пасажира 0,31 копійок маржі. Хочеться вірити, що саме ці надходження в майбутньому використають на модернізацію рухомого складу.
Не виключено, що вже протягом найближчого року перевізники знову звернуться до влади з вимогою про зростання тарифу - скажімо, до 6 гривень. От тільки, як зазвичай трапляється, рухомий склад і стан салонів маршруток залишатиметься в незмінному стані.
А поки лучани обговорюють прийняті рішення в стінах міської ради, тариф у 5 гривень набере чинності з моменту публікації в газеті «Луцький замок». Однак сервіс у міських маршрутках залишиться на тому ж рівні. Відповідно, чому ж тоді ми маємо платити більше?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити