image
 |  0 27 Липня 2018 | 14:11

Ціна-якість: українці сказали, що думають про послуги електропостачання

Більш як 60% українців переконані, що тарифи на послуги електропостачання не відповідають їхній якості.


Про це йдеться в оприлюднених соціологічною групою "Рейтинг" "Оцінках окремих аспектів енергетичної сфери в Україні. Липень 2018", які є в розпорядженні Укрінформу.
За даними опитування, 70% українців задоволені послугами електропостачання, які їм надаються, 28% - скоріше незадоволені. Відносно більше задоволених серед жителів центру України та жителів міст.
Водночас, лише третина опитаних вважає, що тарифи на послуги електропостачання відповідають їхній якості, більше 60% мають протилежну думку. Відповідність між ціною та якістю послуг більш помітна для тих, хто загалом задоволені послугами електропостачання.
Якби людям довелось обирати між нижчими тарифами на електроенергією від менш надійного постачальника або ж дорожчими тарифами на електроенергією та більш надійним електропостачанням, то дорожчі тарифи, але більш надійного постачальника електроенергії обрали б 44% опитаних. Майже 30% - за менші тарифи, навіть за умови менш надійного постачальника, для 18% - немає різниці, ще 9% - не визначилися. Дорожчі тарифи швидше б обрали жителі заходу і центру, молодь і люди середнього віку.
Читайте також: Президент ветував закон про «єдине вікно» на митниці
Як повідомляється, аудиторія дослідження -  населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність - 1200 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження - не більше 2,8%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити