image
 |  2 12 Березня 2019 | 18:14

Coca-Cola почали випускати в новій тарі

У 1894 році 12 березня Coca-Cola почала вперше продаватись у пляшках. Цього року їй виповнилося 125 років.

Кока-колу винайшов американський фармацевт Джон Пембертон 29 березня 1886 в Атланті як новий лікувальний напій. Незабаром продавці аптеки почали змішувати сироп із газованою водою

Назву "Кока-Кола", як і унікальний стилізований шрифт цього товарного знаку, придумав Френк Робінсон. Назва походить від горішків кола, що спочатку використовувалися виробниками напоїв як джерело кофеїну.

До 1894 року "Кока-Кола" продавалася на розлив. Це відбувалося доти, поки власник магазину в місті Віксбург Джозеф Біденхарн, розмірковуючи як краще постачати напій на плантації уздовж річки Міссісіпі, не встановив у своїй лавці устаткування для розливу "Кока-Коли" в пляшки. Так він став першим виробником напоїв "The Coca-Cola Company" в пляшках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли не варто займатися сексом?

Сьогоднішній типовий смак кола має завдяки додаванню ваніліну, цимтової олії, олії гвоздики і лимона.

Кола містить фосфорну кислоту, що шкідлива для людини через те, що для її нейтралізації організму доводиться витрачати багато кальцію.

У 2007 році стало широко відомо, що саме екстракт кошенілі надає своєрідний колір найпопулярнішим напоям Coca-Cola. Кощеніль - хоботна комаха ряду рівнокрилих, яка живиться соками рослин, шкідник сільськогосподарських культур і плодових дерев. З барвної речовини, наявної в тілі самиці цієї комахи, виготовляється яскраво-червона фарба – кармін Цей факт став досить широко відомий лише після досліджень учених, які відкрили цю інформацію, до цього рецепт напоїв утримувався в суворій таємниці.

Нині напій продається більш ніж в 200 країнах по всьому світу. В 2009 році компанії вдалося збільшити вартість своє торгової марки на 3%, до 68,7 мільярдів доларів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити