image
 |  4 8 Серпня 2021 | 20:16

COVID-вакцини не викликають безпліддя і проблем із ерекцією

Вакцини не шкодять здатності народжувати дітей - переконують науковці та закликають не вірити фейкам.

Міф про те, що вакцинація проти коронавірусу може стати причиною безпліддя давно спростували, але подібні думки продовжують поширювати в соціальних мережах. Чому не варто боятися щеплення проти коронавиірусу і звідки взагалі взялися такі чутки - розповіли експерти, пише DW, - передає Цензор.НЕТ.

Спочатку припускалося, що передусім жінки мають непокоїтися про свою здатність продовжити рід. Для цього наводили таке біологічне пояснення: мовляв, вироблені за допомогою вакцини антитіла можуть знешкоджувати не лише коронавірус, але також атакують білки, що беруть участь у формуванні плаценти в матці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У нас у трьох обласних центрах мери націоналісти і всі три міста визнані найкращими», – професор КНУ запевняє, що націоналізм – це добре

Прихильники цього міфу заявили про подібність спайкового білка і синцитину-1. Насправді спайковий білок коронавірусу складається з 1273 амінокислот, а синцитин-1 - з 538.

Вчені знайшли всього одну послідовність з 5 амінокислот, яка є подібною в цих двох протеїнів, але і вона не є ідентичною.

"Якщо ж і слідувати цій теорії, то до безпліддя насамперед призводило б і захворювання на COVID-19", - зазначив директор лабораторії плаценти Університетської клініки Єни і президент Європейського товариства репродуктивної імунології.

Про чоловіче безпліддя в результаті вакцинації проти COVID-19 також були розмови - проте дослідження американських вчених вказує на протилежні висновки. Вчені проаналізували сперму 45 чоловіків до і після щеплення мРНК-вакциною і не змогли встановити ніякого негативного впливу щеплення на репродуктивну функцію чоловіків.

Водночас вчені виявили, що навпаки інфікування коронавірусом може негативно позначитися на чоловічому здоров'ї.

Вакцинація мРНК-вакцинами не є причиною ні проблем з ерекцією, ні безпліддя. Замість цього SARS-CoV-2 створює ризик отримати ці обидва захворювання. Команда урологів змогли виявити вірус в тканини яєчок чоловіків, які померли від коронавірусу. Так, вірус може шкодити не тільки формуванню сперми і здатності продовжувати рід, а й приводити до еректильної дисфункції. Водночас такі висновки не є чимось абсолютно несподіваним. Адже, інші віруси теж можуть викликати запалення в яєчках і шкодити репродуктивному здоров'ю.Джерело: https://censor.net/ua/n3281176Джерело: https://censor.net/ua/n3281176

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити