image
 |  0 3 Лютого 2018 | 12:40

Цуманські лісівники за добу тричі зафіксували контpабанду пиловника та відстояли вилучений УАЗ

Затримані бус і фура з дубами невідомого походження, самовільна рубка та інцидент із вилученою вантажівкою – одна доба роботи цуманської рейдової групи.
Про це 03 лютого 2018 року повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.
Учора оперативною групою ДП «Цуманське ЛГ» було виявлено самовільну рубку біля с. Берестяне Ківерцівського р-ну. Простеживши за рухом підводи, вдалося встановити, що деревину розвантажили на одній із приватних пилорам. Жодних документів на сосновий пиловник власник пилорами так і не зміг пред’явити. Працівники лісової охорони повідомили про факт слідчо-оперативну групу. Нині правоохоронці встановлюють деталі та обставини події.
«Пригоди» цієї рейдової групи продовжилися уночі. Близько 30 місцевих осіб намагалися викрасти з лісозаводу УАЗ, який був вилучений у результаті самовільної рубки. Лісова охорона спільно із цуманською «Вартою порядку» перешкодила здійснити такі плани знахабнілих молодиків.
А близько 6 ранку під час рейду працівники групи оперативного реагування цього ж лісгоспу помітили підозрілий бус. Автомобіль лісової охорони став рухатися слідом. Зупинити вантажівку вдалося лише у Цумані, недалеко від адмінбудівлі лісгоспу. В результаті огляду в машині було виявлено пиловник дуба без бирок. На місце за викликом лісової охорони прибула оперативна група. Виявилося, що цінний пиловник перевозили мешканці сусідньої області. Машину забрали на штрафмайданчик для встановлення походження деревини. Ведеться також робота над встановленням місця самовільної рубки.
Ще через деякий час на цуманському перехресті лісовою охороною було затримано тентовану фуру, навантажену дубовим пиловником. І хоч цього разу уже зі спеціальними бирками, але все ж незрозумілого походження. У результаті перевірки було встановлено нелегальність маркування – походження бирок не відповідало дійсності. Цією справою також займається поліція.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити