image
 |  7 3 Березня 2023 | 18:13

Данілов оцінив можливість участі білорусі у війні

Російський диктатор Володимир Путін не полишає спроб втягнути збройні сили Білорусі у війну проти України. Водночас самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко цілком розуміє наслідки такого кроку.

У білорусів на сьогодні немає жодного бажання воювати проти українців, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у інтерв'ю "РБК-Україна".

"Попри те, що Путін постійно хоче Лукашенка умовно "згвалтувати", щоб він прийняв ті чи інші потрібні РФ рішення, білоруський диктатор розуміє, чим це все може закінчитися. Тому я не думаю, що Путіну вдасться його дотиснути. Навіть не знаю, що має статися, щоб президенту РФ це вдалося", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бундестазі назвали Меркель відповідальною за війну в Україні через блокування її вступу в НАТО

Україна належно оцінює відсутність у білорусів бажання воювати проти наших Збройних сил, й відповідно не планує військових операцій проти Білорусі.

"Для нас це дуже небезпечна ситуація з урахуванням того, що ми на сьогодні маємо величезну лінію фронту саме з РФ. Я б відокремлював білоруський народ від білоруської влади. Багато білорусів воюють на нашому боці й ми їм за це вдячні", – додав Данілов.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити