image
 |  164 19 Червня 2024 | 15:17

Данія оголосила про 19-й пакет військової підтримки України

Міноборони Дані повідомили про виділенні 19-го фінансового пакету, який буде спрямований на військову підтримку нагальних потреб України та довгострокову розбудову її обороноздатності.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Міноборони Данії.

"Завдяки останньому пакету пожертв ми надаємо якомога більшу підтримку для забезпечення потреб України на полі бою тут і зараз. Але ми також маємо зобов'язання Данії у сфері безпеки підтримувати Україну протягом наступних 10 років. Тому ми створили данську модель для пожертв в українську оборонну промисловість, яка допоможе наростити українське виробництво військової техніки в короткостроковій і довгостроковій перспективі".

Пакет допомоги поєднує рамки для фінансування значних пожертв в українську оборонну промисловість, додаткового обладнання на підтримку наданих Данією винищувачів F-16 та пожертв з власних запасів данського оборонного відомства.

У двох останніх пакетах допомоги для інвестицій в українську оборонну промисловість було зарезервовано загалом 1,2 мільярда данських крон (близько $117 млн). У міністерстві зазначили, що новий пакет дає змогу розподілити 1,2 мільярда данських крон, щоб Міністерство оборони Данії могло швидко задовольнити потреби України. Очікують, що перший проєкт розпочнуть влітку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вовчанську цілодобово точаться вуличні бої

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити