image
 |  104 18 Лютого 2024 | 15:19

Данія передасть Україні всю свою артилерію

Данія збирається передати Україні всю свою артилерію.

При цьому країна закликає партнерів наростити постачання зброї Україні. Про це під час Українського ланчу в Мюнхені заявила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

Вона нагадала, що європейські лідери у питанні постачання зброї часто посилаються на проблеми з виробництвом. Водночас прем'єр наголосила, що Європа має зброю і потрібно передати її Україні.

"Але Україна у нас просить боєприпаси і артилерію зараз. Ми, Данія, вирішили передати Україні всю свою артилерію. Тому вибачте, друзі, в Європі є військове обладнання, це питання не лише виробництва. У нас є зброя, боєприпаси, системи ППО, які ми поки що не використовуємо. Їх треба передати Україні", - сказала вона.

Фредеріксен також наголосила, що під час пандемії COVID-19 Європа та США швидко винайшли вакцину і виробили її у потрібних об'ємах. Так само, на її думку, можна зробити й зі зброєю.

При цьому глава уряду Данії підтримала інтеграцію України в ЄС та НАТО. За її словами, ЄС повинен дати Україні чіткий сигнал, що вона приєднається до блоку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити