image
 |  7 28 Липня 2019 | 20:16

Данія так і не дозволила будівництво «Північного потоку – 2»

Дозвіл Данії на будівництво «Північного потоку – 2» необхідно отримати в найближчі тижні, інакше оператор Nord Stream AG просто не встигне добудувати газопровід у визначений термін.

Про це пише видання Mind  з посиланням на  Financial Times (FT).

Згідно з ними, Росія може зірвати терміни початку поставок газу європейський країнам по трубопроводу «Північний потік – 2», якщо в серпні не отримає дозвіл на будівництво від Данії.

Запуск другої нитки російського газопроводу по термінах має співпасти з закінченням контракту, що діє на транзит газу через Україну – 31 грудня 2019 року.

«Якщо в наступні кілька тижнів ми не отримаємо схвалення від датчан, то не зможемо укластися в термін», – повідомило високопоставлене джерело, близьке до оператора проекту, компанії Nord Stream AG. Друге джерело газети назвало серпень критичним для проекту.

«Вже майже серпень, і це змушує турбуватися, якщо не панікувати», – уточнив співрозмовник FT.

За його словами, навіть якщо дозвіл буде отриманий в серпні, будь-які додаткові затримки можуть стати критичними для проекту і привести до неминучого зриву термінів поставок газу.

Нагадаємо: «Північний потік – 2» – це дві нитки газопроводу, який пройде від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини поряд з уже діючим «Північним потоком». Протяжність труби складе більше 12 000 км, вартість проекту оцінюють у 9,5 млрд євро. Прокладає трубопровід дочірня компанія «Газпрому» – Nord Stream AG.

Раніше Nord Stream AG отримала національні дозволи в майже всіх юрисдикціях, через які за проектом буде проходити газопровід – в Росії, Німеччині, Фінляндії, Швеції. Єдина країна, яка не погодила маршрут газопроводу в своїх територіальних водах, – це Данія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі ввели кримінальну відповідальність за використання символіки УПА

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити