image
 |  0 11 Листопада 2019 | 19:04

Дарувати людям частинку своїх знань, - хореограф «Осіннього балу» у Луцьку

Цього року на «Осінньому балу – 2019» разом з людьми з особливими потребами танцюватимуть відомі волиняни, зокрема, депутати Луцькради.

Про це «ВолиньUA» інформують організатори заходу.

Вже протягом двох місяців триває підготовка до «Осіннього балу – 2019», який цього року пройде 22 листопада 2019 року в Культурно-розважальному центрі «Adrenalin City».

– Підготовка до «Осіннього балу – 2019» – це для наших дітей реабілітація. Це – увага, стимул, фізичні навантаження. Плюс адреналін і щастя! А якщо вони посміхаються, веселі та щасливі – значить усе вдалося, – так вважає заступниця голови правління Волинського обласного молодіжного центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» Алла Антонюк. Про це вона розповіла під час чергової репетиції до свята, котра днями відбулася у приміщенні Луцького навчально-реабілітаційного центру.

Кожен із учасників заходу готують свій танець, це або вальс чи менует, а хто й ризикнув узяти щось зовсім неординарне для свята такого штибу.

Цікавим є те, що партнерами вихованців організації цьогоріч є депутати Луцької міської ради Андрій Білан, Віктор Ящук, Микола Собуцький, Алла Надточій, Юлія Вусенко, Анна Мовяк, екс-керівник департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Іван Мирка, журналіст Роман Колюхов та Олександр Пиза. До слова, під час минулорічного балу з дівчатами на візках із «Джерела життя» вальсували кіборги.

Алла Антонюк каже, що ідея запросити до танцю саме посадовців виникла у керівника організації Людмили Зелінської. Прагнула, аби вони змогли більше «доторкнутися» до людей із інвалідністю та зрозуміти їх з усіма потребами, проблемами й негараздами. І, мабуть, таки це вдалося.

Наразі у місті Луцьку немає «соціального таксі» для людей з особливим потребами, тому, до транспортування людей на візках із організації долучився Реабілітаційний комплекс «Агапе». У закладі є спеціалізований транспорт. Тож, усі витрати на цю потребу взяли на себе.

Щодо партнерів у танці людей із інвалідністю, то всі вони зізнаються: взяти участь у проєкті погодилися з радістю. Хоча й на початку надзвичайно хвилювалися.

Роман Колюхов розповідає, що на першу репетицію було йти страшно, адже ніколи раніше не мав стосунку ні до чого подібного. Але після неї зрозумів: усе вдасться.

Микола Собуцький вирішив приєднатися, бо усвідомлював, наскільки це є важливим для людей із організації «Джерело життя».

– Їм це цікаво. І нам також! Вірю, що в нас усе вийде якнайкраще! – говорить депутат Собуцький.

Андрій Білан, такі люди у мене заслуговують особливої уваги та поваги, щоразу я все більше думаю про адаптацію нашого міста для цих людей. Тому, завдяки цьому проєкту, «родилось» декілька ідей.

- Кожне тренування є по-своєму позитивне. Ми за цей проміжок часу всі здружились…. Впевнений, що наш танець буде вибуховим та красивим», - прокоментував Білан.

Олександр Пиза, своєю чергою, розповідає, що пропозиція для нього була абсолютною несподіванкою. Однак, погодився без вагань.

– Ці люди світяться, відкриваються, радіють… Просто окрилює, що ми можемо то разом зробити, – підсумовує він. 

Віктор Ящук, розповідає, що такі заходи потрібні, в першу чергу, для людей з особливими потребами, тому без вагань погодився на участь в цьому заході.

- Таке дійство дає зрозуміти, що всі ми рівні і, що міцність духу – це щось сильніше, аніж фізична сила. Нам є чому повчитися у таких людей. Тому я вважаю, що кожен з нас винесе певний урок на майбутнє.

– Нині ми приходимо на репетиції, як одна велика сім’я. Кожного разу – це велика подія! Ніби свято. Тому я жодної не пропускаю, - коментує депутат Алла Надточій.

По дружньому щиру та веселу атмосферу під час репетицій допомагає створити хореограф Олександр Кашевський. Цьогоріч його графік дозволив виділити час та взятися за постановку танцю.

– Дарувати людям частинку своїх знань, того, чим я живу – це святе, – пояснює він.
– Мені складно було лише перших 15 хвилин, коли ми знайомилися з колективом, тому що я вперше працюю з людьми з інвалідністю. Потрібен був час, щоб зорієнтуватися, в якому напрямку і як рухатися. Але вони настільки веселі та класні, що далі – все чудово складається.

А вже за півтора тижні результати кількамісячної важкої праці можна буде побачити на танцмайданчику в «Adrenalin City».

                                

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити