image
 |  4 22 Вересня 2020 | 09:53

ДБР отримало нового в.о. директора: не адвокат Януковича

Новим в.о. директора Державного бюро розслідувань став Олексій Сухачов.

Про це повідомляє «УНН» з посиланням на сайт ДБР.

Сухачов Олексій Олександрович

Народився у 1978 році у м. Харкові.

У 2000 році закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство». Доктор юридичних наук, заслужений юрист України.

З 2000 року розпочав військову службу в органах державної безпеки, пройшов шлях від слідчого, оперуповноваженого до заступника Головного управління Центрального управління СБ України.

Протягом 2017-2019 років працював заступником начальника Департаменту Генеральної прокуратури України.

Протягом 2019-2020 років проходив військову службу в Службі зовнішньої розвідки України.

За результатами відкритого конкурсу у серпні 2020 року призначений на посаду заступника Директора Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада призначила в.о. голови ДБР Ірину Венедіктову на посаду генерального прокурора України. Після цього, до моменту призначення постійного керівника, обов’язки директора мав виконувати хтось з заступників. На той момент це перший заступник директора ДБР Олександр Бабіков та заступник Олександр Соколов. Останній і виконував обов’язки деякий час. Водночас, Бабіков став об’єктом уваги з боку політиків та Національного агентства з питань запобігання корупції, адже раніше працював в адвокатській фірмі, яка представляла інтересі екс-президента Віктора Януковича.

21 вересня очільник Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков заявив, що керівництво Державного бюро розслідувань тисне на НАЗК через те, що НАЗК намагається усунути конфлікт інтересів у керівників бюро Олександра Соколова та ексадвоката Януковича Олександра Бабікова.

Так, мова йде про те, що Бабіков працював у потенційному конфлікті інтересів через те, що керував підрозділом, що розслідує справи Майдану. Щодо Соколова, то за інформацією НАЗК, мова йшла про нарахування самому собі премій та не усунення потенційного конфлікту інтересів в ситуації з Бабіковим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волиньоблраді оголосили конкурс на відбір кандидатур до складу конкурсної комісії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити