image
 |  5 30 Травня 2021 | 10:46

ДБР зловило на контрабанді компанію «Преміум-пакет», що працює під «дахом» СБУ, - Бутусов (ФОТО)

У Києві затримали 4 тонни контрабандного брендового одягу компанії «Преміум-пакет», яку покриває СБУ. Власника «Преміум-пакет» Олександра Акста Зеленський і Баканов відмовилися вносити до списку санкцій контрабандистів.

Про це повідомив у фейсбуці головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов.

«Державне бюро розслідувань затримало 4 тонни нелегально ввезеного в Україну брендового одягу, який не помітили борці з контрабандою із СБУ. 20 травня аеропорту Одеси здійснив аварійну посадку літак Boeing 737 авіакомпанії Міжнародні авіалінії України, рейс PS712 / AUI712 Стамбул-Бориспіль.

Під час огляду на борту було виявлено комерційний вантаж одного з найбільших поштових операторів «Преміум-пакет». У пакетах по 50 кілограмів на борту літака виявилося завантажено 4 тонни одягу відомих світових брендів (судячи з усього, це якісні контрафактні підробки, вартість яких може оцінити тільки експертиза. Туреччина спеціалізується на такому виробництві).

Скандал у тому, що весь цей вантаж не задекларовано як імпорт, і за нього не потрібно сплачувати митнй збір, «Преміум-пакет» все це оформив просто як посилки громадян вагою по 50 кг», - повідомив журналіст.

За його даними, вантаж переправили до Києва. 28 травня ДБР провело огляд і перевірку документів.

«Виявилося, що жодної вантажної декларації немає», - зазначив Бутусов і доклав до посту фотографії, на яких видно, що «це не особисті посилки громадян, а просто партії товару».
«ДБР почала розслідування, контрабанда у нас поки що не кримінальна відповідальність, але заплатити всі митні збори вантажовласники зобов'язані. Річ тут в іншому: очевидно, що просто випадково попалися перевізники, коли замість обумовленого коридору поставки аварійний літак сів в іншому аеропорту. У ЗМІ багато написано про те, що компанія «Преміум-пакет», власниками якої є громадянин Німеччини Олександр Акст і громадянин України Леонід Мейтін, багато років використовується як канал для завезення контрабанди та ухилення від сплати податків саме за такою схемою.

Дорогі комерційні вантажі розфасовуються і оформляються як особисті посилки, які не підлягають декларуванню, і потім за негласною домовленістю із різними силовиками і перевіряючими завозяться в Україну. Слідів така контрабанда не залишає, все залишається таємницею, це розкривається дуже рідко, ось як унаслідок випадкової аварії літака і посадки в Одесі. Усі канали налагоджено.

А ось магазини брендового одягу та електроніки, як і раніше, наповнені товаром, який не відображено в митних базах даних.

Не раз писалося, що існує і процвітає ця схема, оскільки вона працює під «дахом» Служби безпеки України. Наразі її куратором називають Андрія Наумова - всесильного при Баканові начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, який взяв під контроль всі найприбутковіші потоки. Наумов користується повною підтримкою президента Володимира Зеленського, який присвоїв колишньому прокурору військове звання - бригадний генерал СБУ- лише за один рік служби і зробив його посаду у СБ генеральською. Фаворит. Журналісти «Схем» зафіксували, як Наумов довго гуляє навколо будівлі СБУ з начальником департаменту з боротьби із контрабандою Артемієм Капелюхою. Мабуть, обговорюють такі деталі, які не можна озвучувати у службових кабінетах», - пише журналіст.

Він звернувся до президента Володимира Зеленського:

«Як же так, Володимире Олександровичу? Адже ви запровадили санкції проти контрабандистів, чому ж у країні продовжують працювати «схеми»? І чому ж ви з Бакановим не запровадили санкції проти Олександра Акста, адже про це багато разів писали журналісти, і такі випадки в практиці роботи поштових компаній і «Преміум-пакету» аж ніяк не поодинокі?
Щодня десятками літаків і автомашин завозяться десятки і сотні тонн особистих посилок. Це затримання - лише мала крапля у цьому потоці. Коли чекати реакцію РНБО на цей випадок, чи будуть розширювати санкційний список, чи, як зазвичай, все спробують замовчати? Чекаємо офіційного повідомлення, скільки грошей сплачено до бюджету з цього вантажу. Досить імітувати».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд зареєстрував законопроект, що вводить штрафи та до 8 років тюрми за критику чи негативне ставлення до ЛrБТ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити