image
 |  0 25 Листопада 2020 | 16:39

Де на Волині змінилися очільники міст та селищ?

Валентин Малиновський, консультант з правових питань Асоціації міст України, який працює в області в межах проєкту «ПУЛЬС», що його Асоціація міст України втілює за підтримки USAID.

Про це пишуть на сторінці Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

«От і завершилися місцеві вибори на Волині, що відбулися на новій територіальній основі і завершили ключовий етап децентралізаційної реформи. Сформовано райради чотирьох новосформованих районів і 54 сільські, селищні, міські ради.

Варто зазначити, що вперше змінилися мери всіх чотирьох міст обласного значення - Луцька, Ковеля, Нововолинська, Володимира-Волинського. В жодному з них, окрім Луцька, так і не спромоглися добровільно створити ОТГ, що стало однією з причин зміни влади.

Крім того, нових голів отримали Камінь-Каширський, Ківерці, Іваничі, Ратне, Стара Вижва, Шацьк, Затурці, Олика, Литовеж, Поворськ, Рівне, Берестечко, Поромів, Сошичне. Оновлення склало 33,3 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Григорія Недопада обрали головою Волинської облради

Люди підтримали багатьох голів, зважаючи на успішний розвиток громад, в окремих випадках не побачили кращої альтернативи.

Так розпочався новий п'ятирічний цикл діяльності органів місцевого самоврядування восьмого скликання».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити