image
 |  7 8 Квітня 2020 | 23:25

Дефіцит презервативів: як пандемія вплинула на секс?

Світ перевернувся з ніг на голову: мільйони людей опинилися замкнуті в своїх квартирах на карантині через пандемію коронавірусу, зі своїми страхами, побоюваннями і бажаннями - а куди ж без них.

Епідемія вплинула на всі сфери, в тому числі на сексуальну. Експерти розповіли, що змінилося і до чого це може призвести, пише УНІАН.

Коронавірусне порно

Ми не прихильники порно, тому це просто цікава інформація — та, на тому самому відомому сайті, де всі дивляться фільми для дорослих, вже можна внести в пошуковий рядок слово «коронавірус» і отримати близько трьохсот результатів.

В одних роликах головними героями стали люди у жовтих захисних костюмах, які займаються сексом, не знімаючи їх. А ще там можна помилуватися відео з «дуже ризикованим сексом на вулиці під час карантину!» Ось так змінюється уявлення про кіно буквально за лічені тижні. Ще героями деяких відео стали працівники Центру з контролю за захворюваністю (CDC), які досліджують пустельний Ухань або ходять по занедбаній медичній установі, а потім стикаються з якою-небудь медсестрою і вступають в заборонений зв'язок.

Секс-шопи: все складно

Тут правда все неоднозначно. Здається, що люди, залишившись наодинці один з одним, візьмуться скуповувати секс-іграшки і приступлять до експериментів, на які довго не наважувалися. Проте не все так просто.

«Останнім часом друзі та знайомі, які знають, що у нас секс-шоп, часто кажуть: ну у вашій сфері продажу, напевно, поперли, — розповідає Катя, власниця онлайн-секс-шопу. — Логіка людей проста: всі сіли на карантин, зайнятися нічим, отже, є час мастурбувати, тим більше від вібратора коронавірусом не заразишся. Насправді все не так райдужно. У нас був дуже застійний тиждень в березні, коли активно почала поширюватися інформація про COVID-19, кількість замовлень впала в 5-7 разів. Було тривожно, але ми розуміли, що не у нас одних така ситуація — постачальники та інші магазини теж скаржилися на спад. Останній тиждень ситуація відновлюється, але замовлень все одно менше, ніж ми звикли. Через обвал валюти постачальники підвищують ціни, а значить, доведеться підняти ціни і нам, а зарплата у наших покупців навряд чи виросте».

«Тут справа не стільки в самоізоляції, скільки в фінансовій кризі, що її супроводжує, — розповідає секс-блогер Олена Галецька. — Багато хто втратив фінансову стабільність: когось насильно відправили у відпустку, хтось працює на фрілансі і він залишився без заробітків... У людей сильно впали доходи, і в цих умовах вони воліють відмовитися від розкоші. Секс-шопи зараз не працюють оффлайн, тобто припливу нових клієнтів немає, ті, хто раніше не пробував секс-іграшки, зараз не почнуть, тому що у них немає можливості доторкнутися до неї».

Як не дивно, при цьому відомий шведський бренд Lelo стверджує про зростання продажів їхніх іграшок за останній місяць на близько 40%.

Глобальна нестача презервативів

Ось ще один несподіваний наслідок епідемії — потенційна нестача бар'єрних засобів контрацепції. За твердженням The Guardian, дефіцит насувається через те, що в результаті коронавірусу найбільший у світі виробник презервативів — компанія Karex Bhd, чиє виробництво знаходиться в Малайзії, — зупинив роботу. Вони роблять кожен п'ятий презерватив у світі.

Зараз вже є брак 100 млн презервативів, які продаються у всьому світі брендами типу Durex і поставляються в державні системи охорони здоров'я, наприклад NHS, або розподіляються програмами допомоги, такими як Фонд народонаселення ООН.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити