image
 |  2 25 Травня 2022 | 19:11

Дехто за старою звичкою досі питає порад у росіян як нам жити і що робити, - депутат Волинської облради

Дехто за старою звичкою досі питає порад у росіян як нам жити і що робити, шукає "хороших рускіх", яких не існує.

Про це у інтерв'ю заявив голова фракції ВО "Свобода" у Волинській облраді Анатолій Вітів.

"Мене дивує, що після таких жертв дехто з представників влади досі не вилікувався від малоросійського синдрому. І, за старою звичкою, питає порад у росіян як нам жити і що робити. Пропагує «хороших рускіх», яких не існує в принципі. З ефіру потрібно забрати усіх «хороших російських експертів», частина яких є взагалі громадянами росії. Чому у телемарафоні немає експертів з Польщі, Литви, Чехії, Великобританії, США, Канади? Невже їхня думка буде менш цікава українцям?" - зазначив депутат.

Також Анатолій Вітів звернув увагу на те, що у єдиному телемарафоні засилля журналістів з телеканалів Медведчука, які раптово перефарбувалися.

"Мене не дивує, що багато журналістів з каналів Медведчука раптово перефарбувалися і окупували інформаційний простір. Проституція – найдавніша професія. Але чи щирі ці журналісти, які раніше просували наративи «руского міра»? Певно, що не зовсім. У нас вистачає порядних професійних патріотичних журналістів. Вони мали б вести ефіри. Чому їх відсунули на задвірки?"

Водночас, за словами політика, владі навряд чи вдасться створити культ особи Зеленського, закривши інші телеканали і альтернативні точки зору.

"Навіть якщо хтось з оточення президента Зеленського мріє про це, навряд чи це реально. Українське суспільство не сприйме культу особи. Чим більше буде нав’язування, тим більша сила відторгнення. Збудувати другу росію в Україні не вийде".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити