image
 |  9 26 Серпня 2022 | 16:12

Декілька порад, якщо не працює сенсорний екран на смартфоні*

Коли смартфон не реагує на дотик, спробуйте виконати Hard Reset.

Це перша допомога і найпростіша. Щоб перезавантажити телефон, просто утримуйте кнопки (передбачені виробником) протягом 10 секунд. Якщо дисплей для смартфону, як і раніше, не працює, то шукаємо проблему далі.

Оновіть ОС до останньої версії

Деякі користувачі з якихось причин досі користуються застарілою версією системи. Однак це часто призводить до збоїв у роботі телефону. Тому можливим вирішенням проблеми може бути оновлення системи до поточної версії. Цей крок допоможе виправити системні помилки і змусить смартфон працювати правильно. Так як дисплей не реагує на дотик, доведеться оновлюватися через комп'ютер за допомогою кабелю. Можливо, обладнання автоматично вирішить проблеми без вашої допомоги.

Запустіть Android у безпечному режимі

Якщо є необхідність уникнути оновлення системи, спробуйте перезапустити в безпечному режимі (safe mode). У цьому випадку завантажиться лише система без сторонніх програм, які могли викликати проблеми.

Скидання до заводських налаштувань

Якщо нічого з перерахованого вище не допомогло, варто спробувати повернути пристрій до заводських налаштувань. Зазвичай це робиться через установки телефону, але потрапити в них неможливо через відсутність відгуку екрана. Кожен смартфон має свій певний алгоритм дій у цьому випадку, який можна знайти у посібнику користувача чи на офіційному сайті виробника обладнання.

Механічне пошкодження дисплея

Іноді контакт з рідиною або наявність тріщин також може бути причиною несправності дисплея. Якщо проблеми з'явилися після попадання вологи або падіння смартфона на тверду поверхню, то швидше за все доведеться замінити екран повністю. Для смартфонів марки Xiaomi відповідний дисплейний модуль знайдете тут https://www.aks.ua/uk/catalog/displei-ekrany/brand/xiaomi. Якщо хочете встановити якісний екран на телефон Samsung, то комплектуючі варто обирати за посиланням https://www.aks.ua/uk/catalog/displei-ekrany/brand/samsung

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити