image
 |  2 14 Січня 2019 | 20:48

Декларації перевірятимуть автоматично

Національне агентство з питань запобігання корупції виконало свою частину плану запуску автоматичної перевірки декларацій.

"Ми вже виконали свою частину порядку денного. Зараз чекаємо на державну реєстрацію Міністерством юстиції 2 рішень Національного агентства – Правил логічного та арифметичного контролю та Змін до порядку повної перевірки декларацій. Як тільки відбудеться державна реєстрація цих документів, ми одразу готові розпочати процес та вивести питання повної перевірки декларацій на новий якісний рівень", - заявив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Мангул.

"Автоматизований доступ має бути забезпечений до 16 реєстрів і баз даних. Фактично ми маємо доступ до 13 таких реєстрів. Доступ до 3 реєстрів, утримувачем яких є Міністерство юстиції: Спадковий реєстр, Єдиний реєстр довіреностей, Реєстр актив цивільного стану громадян, буде надано після ухвалення Верховною Радою проекту закону. Проте відсутність автоматизованого доступу до 3 реєстрів Мін'юсту не завадить розпочати перевірку декларацій в Системі логічного та арифметичного контролю. Ми не будемо чекати того, чого взагалі може не відбутися (ухвалення законопроекту. - Gazeta.ua), оскільки у суспільстві зовсім інші запити", – заявив голова НАЗК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці в інтернеті обрали нову назву для «коньяку України»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити