image
 |  2 23 Серпня 2019 | 15:07

День Прапора: історія українського символу

23 серпня українці відзначають День Державного Прапора.

Про це повідомляє OBOZREVATEL .

На офіційному рівні свято було затверджене у 2004 році та стало символом шани до багатовікової історії нашого народу.

Після того як Україна ввійшла до складу СРСР, прапор мав такий вигляд: червоний зі схрещеними молотом і серпом, червоною п’ятикутною зіркою, облямованою золотом, а внизу – абревіатура УРСР.

У 1949 році прапор було видозмінено – горизонтальна смуга – червона, а нижня – блакитна. На верхній смузі – золоті схрещені серп і молот, над ними п’ятикутна червона зірка, облямована золотом.

23 серпня 1991 року, після провалу путчу в Москві, група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор до сесійної зали Верховної Ради. Він і досі, як реліквія, зберігається під склом у музеї ВРУ. З проголошенням незалежності України 24 серпня синьо-жовтому знамену віддали належне й визначили його національним символом.

Кольори українського прапора досі викликають багато суперечок, оскільки одні кажуть, що прапор повинен бути синьо-жовтим, а інші навпаки – жовто-синім. Згідно з популярною інтерпретацією, жовтий колір символізує пшеничні поля, а синій – небо над ними.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити