image
 |  5 2 Вересня 2019 | 18:36

День знань: чи потрібно запрошувати на «лінійку» чиновників?

Квіти вчительці, нова шкільна форма, урочистий дзвоник, монотонні промови директора й запрошених чиновників. До такого формату «лінійок» звикли, бо він незмінний уже десятки років. Однак, сьогодні все більше батьки звертають увагу на те, що подібні заходи втомлюють людей та є непотрібними.

Луцька журналістка Олена Лівіцька розмістила пост у мережі Фейсбук з міркуваннями «Чи потрібні виступи чиновників на шкільних «лінійках»».

На її думку можна ще змиритися коли на свято до школи завітає мер, депутат чи голова ОДА, але коли на це дійство приходить рядовий чиновник, то це більш нагадує відбувальщину. Натомість краще б запросили успішних випускників цієї школи, щоб це було наглядним прикладом для учнів.

«Я от думаю (без імен, без обідок, так - роздуми на задану тему): ну, хоче прийти мер на шкільне свято - Бог з ним. Зрештою, діти мають бути освічені, мають знати, хто такий мер і з чим його їсти. Ну, чи голова ОДА. Ну, чи нардеп. Ну, чи крутий бізнесмен-випускник цієї школи (о, до речі, я б відомих та успішних теж би запрошувала - живий приклад). Це ще якось можна пояснити, зрештою.

А от нафіга розсилати у школи на лінійки начальників відділів всіх важливих справ на світі??? Чи там, наприклад, юриста якогось там відділу, прошу любіть і жалувать??? Когось такого, кого навіть я, журналіст, ніколи в очі не бачила і не чула?

Щоб він-вона щось казали і ніхто не слухав? Або слухав і ніяк доперти не міг, хто і нащо? З усією повагою до цих людей ставлюся. Але нащо їх навантажувати такою місією? Може, хтось би якусь ділянку роботи у своєму відділі виконав за той час? Не думали?

Нащо «розтикати» по школах кого-небудь, аби "тикнути"??? Просто бо ми тааааааак звикли ну хоч якогось чиновничка на лінійці бачити, ну хоч малееесеенького?», - пише Олена Лівіцька.

Відвідування чиновниками шкіл 1 вересня підживлює радянську традицію «лінійок». Однак, присутність чиновників та посадовців по практично усіх школах міста, доводить, що місцева влада не пропускає цей день, як ще один спосіб попіаритись і не зважають на те, що це, втомлює дітей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити