image
 |  13 20 Грудня 2021 | 11:47

Департамент Волинської ОДА може очолити проросійський активіст

Конкурс на заняття вакантної посади керівника Департаменту інфраструктури Волинської ОДА виграв активіст, який ще недавно пропагував на Волині руський мір та приєднання до Митного Союзу. Зазначимо, що Назар Романюк – активний соратник руху кума Путіна – Віктора Медведчука, вже не вперше намагається прорватись то в політику, то на «хлібні» посади.

До Революції Гідності Назар Романюк був активним учасником проросійського руху, очолюваного обвинуваченим у державній зраді народним депутатом Віктором Медведчуком, - пишуть Волинські новини.

Згідно з даними реєстрів, Романюк Н.В. очолював відокремлений підрозділ №071081 Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський громадський рух «Український вибір» у м. Луцьк Волинської області».

Відокремлений підрозділ сепаратистської організації був зареєстрований за місцем його проживання.

Окрім цього, Назар Романюк брав участь в проросійських акціях на території Волинської області, спільно із свої другом та активістом Владиславом Денегою він агітував за приєднання України до Митного союзу. Як один з координаторів «Українського вибору» у Луцьку, Назар Романюк збирав підписи за об’єднання з РФ у спільний союз та всіляко агітував за це волинян.

До слова, згодом аналогічний інструмент волевиявлення населення використали задля легітимізації анексії Криму та так званих самопроголошених «Л/ДНР».

Назар Романюк також активно агітував за вказану антиукраїнську організацію в соціальних мережах.

У час активних бойових дій, коли сотні українських військових гинули на сході України, він прилаштувався керівником конкурсної комісії, яка рекомендувала перевізників для Луцька. Але працював лише для свого друга – перевізника «АТП Луцьк», отримуючи відкати і даючи йому за хабарі найкращі маршрути. Це настільки обурило лучан, що ті зареєстрували петицію, яку підписали більше 300 осіб, і Назара Романюка виключили зі складу комісії.

У жовтні 2015 року Назар Романюк спробував повернутись у політику. Під час виборів до Луцької міської ради він намагався отримати депутатський мандат за списками Блоку Петра Порошенка. Агітуючи за свою кандидатуру, Романюк пояснював, що досвід у бізнесі та молодіжних рухах допоможе йому в політиці. Але в міську раду він не потрапляє – учасника сепаратистського руху серед депутатів міського ради лучани бачити не хочуть.

Через п’ять років він вирішує зробити ще одну спробу – рветься в депутати Боратинської ОТГ від «Слуги народу». Від цієї партії, до слова, разом з ним балотувався також ексрегіонал Юрій Лобач. Проте і тут їх «професіоналізм» та «знання справи» дається взнаки. Щоправда, з від’ємним результатом: Боратинська громада стала єдиною на Волині, де «Слуги народу» не отримали жодного мандату.

Навесні 2021 року через отримання хабара відстороняють від посади очільницю управління транспорту і зв’язку Волинської обласної держадміністрації Наталію Остапкович. Через деякий час Назар Романюк тимчасово обіймає цю посаду і швидкими темпами надолужує втрачене. Як стверджують джерела, за 5-10 тисяч доларів хабара він віддає перевізникам приміські маршрути, які на 90% дублюють міські, але вплинути на них Луцька міська рада не має повноважень. Таким чином Луцьком їздять старі розбиті «Богдани», які не дотримуються графіку. Більше того, оплату за проїзд там беруть готівкою, що унеможливлює прозорий обіг коштів та обрахунок реального пасажиропотоку.

Лучани неодноразово скаржились на таких горе-перевізників в міську раду, проте вплинути на них там не можуть. Адже перевізників та маршрути погоджують в облдержадміністрації, з чого має щедрі відкати, як стверджують джерела, особисто Романюк. Міська рада тричі зверталась з цього приводу до ОДА, проте виконувати умови меморандуму, відповідно до якого управління Романюка ще минулоріч зобов'язувалось не пускати нові маршрути Луцьком, там не поспішають.

Та про це згодом. Зрештою у 2021 році після участі в антиукраїнській організації і тотальних фіаско на всіх виборах Назарові Романюку невимовно пощастило: він переміг в конкурсі і готується очолити департамент інфраструктури Волинської ОДА.

Нагадаємо, цей структурний підрозділ щороку є розпорядником мільйонів гривень з державного та місцевого бюджетів, адже один з напрямків його роботи – координація капітального будівництва об’єктів, ремонту доріг у області. До прикладу, на наступний рік лише на комунальні дороги області має бути спрямовано 163 мільйони гривень, розпорядником цих коштів буде якраз таки департамент інфраструктури. А керівники цього підрозділу не раз опинялися в центрі корупційних скандалів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити