image
 |  7 17 Лютого 2023 | 09:09

Депутат Луцької райради вимагає припинити незаконну вирубку лісу на Ківерцівщині

В період широкомасштабної війни на Ківерцівщині протягом декількох місяців знищили десятки гектарів лісу.

Про це повідомив на сторінці у facebook заступник голови Луцької районної ради, депутат райради від ВО "Свобода", офіцер, який нині служить у лавах ЗСУ Сергій Сівак.

Допис подаємо без змін.

"Так бути не повинно! Ще зовсім недавно, тисячі українців активно відгукнулись на абсолютно шляхетну, як на мій погляд, ініціативу Президента Володимира Зеленського — проект «Зелена країна». За задумом, проект був спрямований на захист природи і довкілля та передбачав висадку протягом трьох років 1 мільярда молодих деревець, облаштування 1.5 тисячі нових парків, збільшення площі лісів на 1 млн га (а це половина площі Волинської області).

А що ж маємо на Волині в часі сьогоднішніх військових реалій?

Десятки, якщо не сотні гектарів лісу, протягом останніх двох місяців, винищено лише біля одного волинського села! І винищено ну просто варварським чином, шляхом крадіжки і дерибану. Змальовую Вам ситуацію навколо села Омельне, бувшого Ківерцівського району, територія якого дотична до національного природного заповідника «Цуманська пуща».

Місцеві активісти, а це в своїй більшості ветерани АТО, російсько-української війни, б’ють на сполох намагаючись зупинити екологічну вакханалію від місцевих ділків. Звернення селян до місцевого старости В. Зінчука, явно позбавлене сенсу, бо ж нагадує розмову глухого зі сліпим: «не Ваше діло, не лізьте куди Вам не треба» і т.п. Як бачите, відповідь члена виконкому Ківерцівської міської ради, посадовця, який в силу наданих йому повноважень мав би захищати інтереси місцевої громади, є просто хамською.

Тому мною, депутатом Луцької районної ради, на ім’я керівника Луцького районного відділку нацполіції, було направлено звернення з вимогою негайного припинення незаконної вирубки лісів поблизу с. Омельне Ківерцівської громади, проведення об’єктивних слідчих дій та виявлення, хто з місцевих посадовців віддав наказ на вирубку лісу та хто отримав фінансові дивіденди від продажу цього народного багатства, що здійснювалось практично «вагонними» партіями.

Принагідно відмічу, що ані сім’ям військовослужбовців, які проживають в Омельному, ані тим, хто воював в минулому, ані тим, хто зі зброєю в руках захищає Україну зараз, не було запропоновано хоча б кілька кубів дров у вигляді паливної норми, чи чогось іншого.

Недаремно мої побратими стверджують, що після перемоги над московитами, варто буде негайно вичистити місцеві «авгієві стайні», від різного злодійкуватого і корупційного непотребу.

В якості доказу своїх слів, наводжу кілька відеосюжетів, знятих місцевими жителями", - зазначив депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити