image
 |  5 25 Квітня 2019 | 15:32

Депутат просить владу Володимира облаштувати парковку поруч з собором

Депутат Володимир-Волинської міської ради Сергій Радкевич закликає владу міста знайти консенсус з релігійною громадою та завершити роботи по облаштуванні парковки в центрі міста, поруч із собором Різдва Христового.  

Про це інформує «ВолиньUA».

Суть проблеми у наступному: парковку хочуть облаштувати на землі, яка перебуває в постійному користуванні релігійної громади собору Різдва Христового. На облаштування парковки гроші з міського бюджету можна виділяли, але лише для будівництва на землі, яка належить місту. Наразі релігійна громада не має бажання передавати землю місту і тому ніяких робіт не ведеться.

Питання з облаштування парковки знову назріло, адже у травні з візитом у Володимир-Волинський прибуде Предстоятель ПЦУ, митрополит Епіфаній і не хотілося, щоб він бачив поруч з кафедральним собором необлаштовану територію.

24 квітня 2019 року, на сесії міської ради, Сергій Радкевич озвучив запит у якому запропонував меру міста доручити першому заступнику Ярославу Матвійчуку та секретарю ради Олегу Свідерському погодити з Парафіяльною радою та єпископом Володимир-Волинським та Турійським Матфеєм завершення робіт по облаштуванні парковки поруч із собором Різдва Христового.

Депутат каже, що рік тому до візиту Патріарха Філарета роботи з облаштування території розпочалися, але все не встигли зробити. Тоді на толоці вивезли багато сміття та будівельні залишки фундаментів, підрізали дерева та повивозили гілля.

- Були різні пропозиції по паркові. Можливо, сторони не кінця зрозуміли одна одну. Вчора я запропонував об’єднати зусилля та завершити ці роботи. Варто вирішити чи це буде за рахунок церкви, хоча я вважаю, що церковні кошти варто витрачати на сам собор, який потребує вкладення коштів. Це буде більше громадська стоянка, а тому це має стати турботою міста, адже, погодьтеся, що паркуватися усім десь потрібно. Я не розумію коментарів у соціальних мережах, що хтось хоче забрати землю. Я особисто зацікавлений в тому, щоб було добре. Я хочу, приїхавши до храму, цивілізовано поставити автомобіль і хочу, щоб гості міста теж паркувалися на сучасній парковці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як має виглядати оновлена територія біля собору Різдва Христового у Володимирі-Волинському

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити