image
 |  2 23 Серпня 2023 | 16:16

Депутат та командир ЗСУ вимагав гроші за перебування у тилу працівника військкомату (ФОТО)

Депутат сільради Тернопільщини, який є командиром взводу бригади ЗСУ, вимагав у працівника військкомату гроші, щоб того не відправили у відрядження на фронт.

Про це інформує пресслужба Служби безпеки України, пресслужба Нацполіції, пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Поліція повідомляє, що депутат разом зі спільником запропонував чоловіку, який проходить службу у роті охорони військкомату, вплинути на співробітників ТЦК, аби той продовжував нести там службу та уникнув відрядження на фронт. Свої послуги ділки оцінили у 6000 доларів США.

Той на пропозицію погодився, але звернувся до правоохоронців та надалі діяв під їхнім контролем.

Депутата та співучасника затримали "на гарячому" – під час передачі грошей у Тернополі.

Поліція зазначає, що йдеться про старшого лейтенанта та командира взводу однієї з бригад ЗСУ. СБУ додає, що посередником при передачі хабара був його знайомий підприємець. Прокуратура уточнює, що спільник – 22-річний уродженець Тернополя. 

Наразі їм оголошено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу. Чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Раніше, як повідомляє прокуратура, спільнику вже повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Прокурори клопотатимуть про тримання під вартою і для іншого підозрюваного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їздив без посвідчення: мер Ківерець поїхав у сервісний центр вчитися водінню (ФОТО)

Водночас СБУ повідомляє, що обидвом фігурантам вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання від вартою.

Також СБУ додає, що перевіряється причетність керівництва місцевого військкомату до корупційної схеми.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити