image
 |  238 6 Березня 2024 | 16:46

Депутат Волиньради організував складання дронів (ФОТО, ВІДЕО)

Депутат Волинської облради від фракції ВО "Свобода" Сергій Кудрявцев збирає в домашніх умовах дрони на потреби ЗСУ.

Сергій розповідає спеціально для ВолиньUA, що ідея збирати дрони з'явилася давно.

"Наші Збройні Сили потребують сучасної техніки. А дрони стали важливим фактором війни і вже привели до зміни тактики військових дій. Кілька місяців тому спілкувався з донькою, яке мешкає у Києві. Вона розповіла мені, що з своїм хлопцем збирає дрони. Я розпитав про нюанси, що і як та вирішив спробувати сам. Розібратися в алгоритмі дій мені допомогла спільнота SocialDroneUA. Вони також надають інформаційно-технічну підтримку. Пояснюють, як складати прилад. Тож кожен може спробувати зібрати дрон своїми руками".

Перший дрон Сергій Кудрявцев зібрав за власні кошти.

"Я виділив власні кошти на перший дрон, замовив необхідні деталі через Інтернет в магазині "АліЕкспрес" наприкінці січня. Довелося трохи почекати, так як вони йшли з Китаю. Це зазвичай займає 2-3 тижні часу. Свій перший дрон зібрав 28 лютого. Це FPV-дрон розміром 7 дюймів", - каже він.

Після того як дрон був готовий, Сергій надіслав його на перевірку і тестування в режимі реального польоту до Києва. Дрон пройшов випробування успішно і повернувся до Луцька. Тепер він готовий до застосування на полі бою. Свій перший дрон Сергій планує передати бійцям, які служили разом з легендарним Да Вінчі.

Сергій Кудрявцев каже, що середня вартість одного дрона становить близько 10 тисяч гривень. Але до цієї суми потрібно додати ще близько 3 тисячі на покупку акумулятора. Також додатково можна придбати камеру нічного бачення за 1,5 чи 2 тисячі гривень. Тобто, ціна одного дрона, зібраного в домашніх умовах, вартує мінімум до 12-13 тисяч гривень.

"Мені потрібно десь кілька годин для того, щоб зібрати один дрон. Я думаю, що при необхідних навичках одна людина може збирати за добу до 4 чи 5-ти дронів. А якщо цей процес поставити на конвеєр, то вийде ще більше. Щодо програмного забезпечення дрона, то воно завантажується через порт USB в Інтернеті. Якщо драйвер успішно пройшов інсталяцію, дрон буде працювати", - констатує депутат.

Станом на зараз Сергій зібрав ще один дрон і чекає, коли прийде відеопередавач, щоб встановити його на пристрій. Другий дрон був зібраний за кошти ОСББ. Депутат Волинської облради отримав замовлення ще на 7 дронів і запустив збір на покупку деталей до них через Монобанк. Каже, що попит на дрони у наших військових великий. Звісно, було б добре, якби процес вдалося масштабувати на всеукраїнському рівні.

Картка Монобанку для пожертв (донатів):

номер картрахунку «банки»: 5375411214723574

або посилання на «банку»: https://send.monobank.ua/jar/5cgPTWTjzw 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити